Στήριξη από τα κινεζικά μάκρο στην Ασία, κλειστές οι αγορές στην Ιαπωνία

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες σήμερα μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την ανάπτυξη στην Κίνα.

Οι αγορές της Ιαπωνίας παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω εθνικής αργίας.

Ειδικότερα, στο ταμπλό, ο Kospi στη Νότια Κορέα ενισχύεται κατά 0.5%, ενώ στην Αυστραλία ο ASX 200 σημειώνει οριακές απώλειες έχοντας “μαζέψει” αρκετά σε σχέση με τις πρώτες ώρες συναλλαγών.

Στην Κίνα η εικόνα είναι μπερδεμένη, καθώς ενώ ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0.77%, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει κέρδη 0.5%. Σε θετικό έδαφος με άνοδο 0.3% και ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ταϊβάν.

Πλούσια σε κινεζικά μάκρο η σημερινή ημέρα. Συγκεκριμένα, απροσδόκητη ανθεκτικότητα εμφάνισε η κινεζική οικονομία στο β΄ τρίμηνο, καθώς οι προσπάθειες του Πεκίνου να συγκρατήσουν τη χρηματοπιστωτική μόχλευση και την κερδοσκοπία στον κλάδο των ακινήτων, είχε μικρότερη των εκτιμήσεων επίδραση στην ανάπτυξη.

Η οικονομία “έτρεξε” με ρυθμό 6,9% στο β΄ τρίμηνο, αμετάβλητο ποσοστό από το α΄ τρίμηνο. Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο των εκτιμήσεων για ανάπτυξη 6,8%.

Ο ρυθμός πωλήσεων κατοικιών στην Κίνα αυξήθηκε τον Ιούνιο έναντι του περασμένου μήνα, εν τω μέσω αυστηρότερων πολιτικών για τον περιορισμό της κίνησης στην αγορά. Μόνο τον Ιούνιο, οι πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 26,4% σε σχέση με το περασμένο έτος. Το Μάιο είχαν αυξηθεί 12,6%.

Επίσης, ο ρυθμός πωλήσεων κατοικιών στην Κίνα αυξήθηκε τον Ιούνιο έναντι του περασμένου μήνα, εν τω μέσω αυστηρότερων πολιτικών για τον περιορισμό της κίνησης στην αγορά. Μόνο τον Ιούνιο, οι πωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 26,4% σε σχέση με το περασμένο έτος. Το Μάιο είχαν αυξηθεί 12,6%.

Τέλος, η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό τον Ιούνιο, σε μια ένδειξη ότι συνεχίζεται η σταθερότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 7,6% τον Ιούνιο σε σχέση με το περασμένο έτος, έναντι της αύξησης 6,5% το Μάιο. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από το 6,5% που ανέφεραν οι αναλυτές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα