Πτώση στις ευρωαγορές λόγω του Κατάρ της ΕΚΤ και των βρετανικών εκλογών

Οι ευρωαγορές, δέχτηκαν σήμερα πιέσεις με τους επενδυτές να παρουσιάζονται επιφυλακτικοί λόγω του παγκόσμιου κλίματος αβεβαιότητας με τις επικείμενες εκλογές στη Βρετανία αλλά και την ένταση στο Κατάρ. Παράλληλα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται και η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,67%, με τους περισσότερους από τους επιμέρους δείκτες σε αρνητικό έδαφος, ενώ ο κλάδος της υγείας ήταν από αυτούς που υποαπέδωσαν περισσότερο. Οι μετοχές της Roche υποχώρησαν κατά 5,5%. Παράλληλα, η Banco Popular ήταν μία από τις μετοχές με τις ισχυρότερες απώλειες (-6%), αφού η Barclays “έκοψε” την τιμή στόχο για την ισπανική τράπεζα.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX υποχώρησε κατά 1,04%, ο βρετανικός FTSE βρέθηκε στο -0,01% και ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,73%.

Σημειώνεται ότι η επιφυλακτικότητα κυριαρχεί στην αγορά καθώς κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας και άλλων αραβικών κρατών να διακόψουν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ, υποστηρίζοντας ότι η Ντόχα στηρίζει την τρομοκρατία. Οι γεωπολιτικές ανησυχίες στρέφουν τους επενδυτές στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τους Εργατικούς να κερδίζουν έδαφος, ψαλιδίζοντας τη διαφορά από τους Συντηρητικούς της πρωθυπουργού Theresa May. Από την πλευρά της, η ΕΚΤ αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της επικαλούμενη την αδυναμία στις τιμές του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα