Την παραίτηση του Δημήτρη Τσιόδρα, από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Ποταμιού, έκανε σήμερα δεκτή ο Σταύρος Θεοδωράκης. Νέα εκπρόσωπος Τύπου αναλαμβάνει η δημοσιογράφος Κατερίνα Μπακογιάννη.
Ο κ. Τσιόδρας στην επιστολή παραίτησής του, αφού ευχαριστεί τα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού για τη συνεργασία που είχαν τα 4 χρόνια, εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του: «Δεν μπορώ πλέον να ισορροπώ ανάμεσα στις προσωπικές απόψεις και τις συλλογικές αποφάσεις. Ιδιαίτερα οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα μέσα στο οποίο μου είναι δύσκολο να λειτουργήσω».
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στις δύσκολες μάχες που έδωσε το Ποτάμι όλα αυτά τα χρόνια και για τη συνεπή προβολή των θέσεων του Κινήματος.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η «τελετή παράδοσης -παραλαβής» θα γίνει αύριο, Τετάρτη, στις 13:00, στα γραφεία του κόμματος στη Σεβαστουπόλεως. Σύμφωνα, επίσης, με την ανακοίνωση «η κ. Μπακογιάννη θα απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων».
Το πλήρες κείμενο της παραίτησης του Δημήτρη Τσιόδρα έχει ως εξής:
Αγαπητέ Σταύρο,
Επί τέσσερα χρόνια υπερασπίστηκα δημοσίως, με συνέπεια, τις αποφάσεις του Κινήματός μας, ακόμη κι εκείνες με τις οποίες δεν συμφωνούσα. Κατέθετα πάντα τη γνώμη μου στα κομματικά όργανα, δημοσίως, όμως, εκπροσωπούσα τις συλλογικές θέσεις.
Αισθάνομαι, όμως, ότι πλέον δεν μπορώ να ισορροπώ ανάμεσα στις προσωπικές απόψεις και τις συλλογικές αποφάσεις. Ιδιαίτερα οι συγκρούσεις των τελευταίων ημερών έχουν δημιουργήσει ένα βαρύ κλίμα μέσα στο οποίο μου είναι δύσκολο να λειτουργήσω.
Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη και τους φίλους του Ποταμιού, όπως και εσένα προσωπικά για τη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Όπως έκανα πάντα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική, ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη κατεύθυνση, τις οποίες από την ίδρυσή του πρεσβεύει το Ποτάμι.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης Τσιόδρας
Σχετικά Νέα
Νέα Αριστερά: Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι μια απελπισμένη επιχείρηση να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη δημοσκοπική κατάρρευση
«Η σημερινή δήλωση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια απελπισμένη επιχείρηση.
Κ. Χατζηδάκης: Ωφελούνται 2,5 εκατ. Έλληνες από την ανάπτυξη και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 μεταξύ άλλων τόνισε ότι από την.
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.