Ο γερμανικός Τύπος για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

αρχείο λήψης (1)

Σήμερα,ο γερμανικός Τύπος αναφερόμενος στη χθεσινή ομιλία του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη σχολιάζει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα.

Αρχικά,η Frankfurter Allgemeine, υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να επαναδιαπραγματευτεί το τρίτο πακέτο βοήθειας που συμφωνήθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, καθώς στόχος του παραμένει η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ενώ έχει τίτλο «Για τον Τσίπρα το πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι ακόμη οριστικό».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε την Κυριακή το πρόγραμμα του κόμματός του για τις επερχόμενες εκλογές, σημειώνει από την πλευρά της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt με τον τίτλο «Ο Τσίπρας αυτή τη φορά δεν μπορεί να υποσχεθεί πολλά», η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός κατά την ομιλία του δεν αναφέρθηκε στην επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και το κλείσιμο των τραπεζών.Επιλέον,η Handelsblatt επισημαίνει  ότι, σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία εμφανίζονται να έχουν το ίδιο ποσοστό στην πρόθεση ψήφου, γεγονός που σημαίνει ότι πλέον ο Τσίπας πρέπει να πολεμήσει για τη νίκη, την ώρα μάλιστα που το κόμμα του βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Το περιοδικό Der Spiegel από τη μεριά του τιτλοφορείται «Ο Τσίπρας θέλει να επαναδιαπραγματευτεί το πρόγραμμα βοήθειας», ενώ τονίζει ότι σύμφωνα με δημοσκοπήσεις  το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων παραμένει αναποφάσιστο.

Επίσης,το περιοδικό  Focus τονίζει ότι αν  επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις που θέλουν τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ να ισοψηφούν στις εκλογές, η Ελλάδα κινδυνεύει να βυθιστεί σε νέο πολιτικό χάος και περαιτέρω παράλυση,τονίζοντας πως ο φόβος για grexit είναι και πάλι ορατός.

Τέλος,η Die Welt σημειώνει ότι τα λάθη της διακυβέρνησής του κινδυνεύουν να πνίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, γι’ αυτό τώρα ο πρώην πρωθυπουργός ανεβάζει τους τόνους απέναντι στους πιστωτές της Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα