ΟΛΠΑ: Ουδεμία ναυτιλιακή εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης των πλοίων της

“Ουδεμία ναυτιλιακή εταιρεία έχει ενημερώσει τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) με επιστολή της ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο απόσυρσης των πλοίων της από το λιμάνι της Πάτρας”.

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΛΠΑ, με αφορμή δημοσιεύματα και όπως προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση “υπάρχουν, κατά καιρούς, επιστολές με τις οποίες ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και λοιποί χρήστες του λιμένα, προτείνουν μέτρα βελτίωσης της λειτουργίας διαφόρων λιμενικών δραστηριοτήτων”.

Ο ΟΛΠΑ σημειώνει ότι “διαβουλεύεται με τους συλλογικούς φορείς των χρηστών, αλλά και με τον κάθε ένα χωριστά και εξετάζει τις προτάσεις τους με καλή πίστη και πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει στους χρήστες του λιμένα”.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση του ΟΛΠΑ “υπήρξε, πράγματι επιστολή συγκεκριμένης εταιρείας που αναφέρεται στα δημοσιεύματα, η οποία ζητά τη λήψη μέτρων για την επιτάχυνση του χρόνου φόρτωσης των πλοίων προκειμένου, αφ’ ενός τα πλοία να έχουν μικρότερο χρόνο πρόσδεσης και παραμονής στο λιμάνι και αφ’ ετέρου να περιορίζεται ο χρόνος έκθεσης, των προς φόρτωση οχημάτων και ασυνόδευτων ρυμουλκούμενων, στις προσπάθειες παράνομης επιβίβασης σε αυτά μεταναστών ή προσφύγων”.

Ο ΟΛΠΑ, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση, “έχει ήδη απαντήσει στην ως άνω επιστολή και προτείνει, μεταξύ των άλλων, συνάντηση εργασίας, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί, για να εξετασθούν από κοινού τρόποι επιτάχυνσης του χρόνου φόρτωσης των πλοίων”.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα