Ν.Φίλης: Η ψήφος μας είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Αριστεράς.

«Η ψήφος μας είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Της Αριστεράς όχι ως μη χείρον, αλλά ως της ιστορικής δύναμης που με συγκροτημένο σχέδιο μπορεί να εκπροσωπήσει την ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο, για μια καλύτερη Ελλάδα. Δεν εγκαταλείπουμε, δεν παραιτούμαστε, συνεχίζουμε.Ψηφίζουμε τα νέα σκληρά μέτρα με τα θετικά αντίμετρα ως προϋπόθεση για την ελάφρυνση του χρέους».

Αυτό τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, κλείνοντας την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Η συμφωνία για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης καθώς και τα μέτρα που καλούμαστε να ψηφίσουμε, σηματοδοτούν την παραμονή της χώρας στο ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο. Αυτή είναι η θέση μας, χωρίς εξωραϊσμούς. Εμείς δεν παίζουμε παιχνίδια success story. Ξέρω ότι επικοινωνιακά δεν ακούγεται καλά να παραδέχεσαι ότι οι μνημονιακοί καταναγκασμοί παραμένουν. Δεν πειράζει. Η αλήθεια δεν μπορεί να υποτάσσεται στις ανάγκες της επικοινωνίας», τόνισε ο κ. Φίλης, και συνέχισε:

«Χαρίζουμε στη Νέα Δημοκρατία και στους άλλους πρόθυμους που μας έλεγαν ότι τα μνημόνια είναι ευτυχία και ότι αν δεν υπήρχαν έπρεπε να τα εφεύρουμε, την ιδιοκτησία των προγραμμάτων».

«Η μάχη συνεχίζεται», τόνισε, ενώ υποστήριξε ότι η «κυβέρνηση καταφέρνει να πιάνει στόχους, να εκμεταλλεύεται ρωγμές, αντιφάσεις και αντιθέσεις μεταξύ των δανειστών» και πρόσθεσε ότι «προώθησε και προωθεί αντίμετρα», φέρνοντας μεταξύ άλλων ως παράδειγμα το κοινωνικό επίδομα και την πολιτική στην υγεία, με την πρόσβαση στην περίθαλψη όλων των ανασφάλιστων.

«Τα μέτρα μας επιβλήθηκαν μετά από μια μεγάλη μάχη που δώσαμε το 2015, και οδηγηθήκαμε σε έναν επώδυνο συμβιβασμό τον οποίο θέσαμε στη κρίση του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα