«Να αλλάξει η ονομασία του αεροδρομίου “Μακεδονία”», ζητά ο Μπουτάρης

Σε δηλώσεις που σίγουρα εντός χώρας αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις, προχώρησε ο Γιάννης Μπουτάρης, αναφορικά με το Σκοπιανό, θέτοντας ζήτημα αλλαγής ονόματος του αεροδρομίου «Μακεδονία», καθώς όπως αναφέρει, οι τουρίστες που φτάνουν στην πόλη νομίζουν ότι είναι στα Σκόπια.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival, πως «πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το ”Μακεδονία” στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια».

«Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», είπε ακόμη μεταξύ άλλων.

«Το όνομα έχει διχάσει τον κόσμο»

Σε συνέχεια των χθεσινών του δηλώσεων, ο Γιάννης Μπουτάρης μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ επιμένοντας στις θέσεις του, και προτείνοντας ένα άλλο όνομα, για παράδειγμα το «Νίκος Γκάλης».

«Ποια “πάντα” δίνουμε αυτά που έχουν ήδη πάρει;», διερωτήθηκε. «Τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας, θα γίνουν της Τουρκίας… Και τους ρίχνουμε στα νερά των Τούρκων… Είδατε τι έγινε χθες στην Τουρκία; (επίσκεψη του Σκοπιανού πρωθυπουργού στην Άγκυρα)», σημείωσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Το περίφημο όνομα έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει», είπε στη συνέχεια. «Τι μάχη δίνουμε, ότι θα μας κλέψουν τη Θεσσαλονίκη; Ότι θα κατέβουν να την πάρουν; Δεν είναι ανθρωποφάγοι οι άνθρωποι επειδή υπήρχε ο περίφημος Γκρουέφσκι» ανέφερε. «Να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές», είπε κλείνοντας ο κ. Μπουτάρης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα