Νέο τηλεοπτικό σποτ από τον Ζάεφ: «Μακεδονική γλώσσα και κληρονομιά»

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, την εκστρατεία του για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, με το οποίο θέλει να κερδίσει την έγκριση των πολιτών της ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Το σποτ το βίντεο που έχει τίτλο «Η μακεδονική παράδοση, ο πολιτισμός και η γλώσσα παραμένουν μακεδονικά» και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η Συμφωνία μεταξύ της ”Μακεδονίας” και της Ελλάδας διασφαλίζει το δικαίωμα να δηλώνουμε ότι είμαστε ”Μακεδόνες».

Παράλληλα, στο νέο σποτ γίνεται λόγος πως «επίσημη γλώσσα είναι η ”μακεδονική”» και «η ”μακεδονική παράδοση”, ο πολιτισμός και η ιστορία παραμένουν ”μακεδονικά” και αναγνωρίζονται από όλο τον κόσμο».

Νέα έκκληση από τον Στόλτενμπεργκ: Ψηφίστε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την ίδια στιγμή, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τους πολίτες της γείτονας χώρας να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς, όπως είπε, αποτελεί για αυτούς ευκαιρία ζωής.

«Το μέλλον της χώρας σας είναι στα χέρια σας. Σας περιμένουμε στο ΝΑΤΟ» τονίζει ο κ. Στόλτενμπεργκ.

Απέχει από το δημοψήφισμα ο Ιβανόφ με αιχμές κατά της Συμφωνίας

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ γνωστοποίησε την Κυριακή την απόφασή του να απέχει από το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη χώρα, στις 30 Σεπτεμβρίου, σχετικά με την επίλυση του θέματος του ονόματος.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, μιλώντας σε εκδήλωση ομογενειακής οργάνωσης στη Νέα Υόρκη επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «αντισυνταγματική» και επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας του.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα