Μ. Χαρακόπουλος: Εφικτός στόχος για τη ΝΔ η αυτοδυναμία

Στα ζητήματα ανομίας στη χώρα αναφέρθηκε ο βουλευτής Λάρισας και αν. τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη συνέντευξή του στη “Βραδυνή” της Κυριακής .

“Η αιτία του κακού είναι οι ιδεοληψίες που κατατρύχουν τους κυβερνώντες, που τους εμποδίζουν να αντικρίσουν την πραγματικότητα”, τόνισε χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας την ευθύνη για το ότι η ανομία βασιλεύει όχι μόνο στον κ. Τόσκα, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. “Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που δίνει τον τόνο υποστηρίζοντας ότι η ασφάλεια δεν είναι μείζον ζήτημα και όλα βαίνουν καλώς”, σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τόσκας, γιατί “έχει προσωπικά τεράστια ευθύνη για ό,τι συμβαίνει”.

Σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης για διανομή κοινωνικού μερίσματος επεσήμανε ότι οι κυβερνώντες “θέλουν να εξαγοράσουν ψήφους, γιατί βλέπουν την κατάρρευση προ των πυλών”, και διευκρίνισε: “Εμείς σ’ αυτό δεν θα συναινέσουμε”. Τέλος, όσον αφορά την κριτική του κ. Τσίπρα για την εμπλοκή του ονόματος της κ. Μαρέβα Μητσοτάκη στα “Paradise Papers”, τόνισε ότι “η σκανδαλολογία είναι το δεύτερο “χαρτί” που παίζουν τα “μαγειρεία” του Μαξίμου. Ψάχνουν εναγωνίως τρόπους να θολώσουν τα νερά και να προκαλέσουν πόλωση και διχασμό”.

“Ο νόμος και η ασφάλεια βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Ν.Δ. Χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία. Ήδη καταθέσαμε τροπολογία για κατάργηση του εκτρωματικού νόμου Παρασκευόπουλου, καθώς και για τη λειτουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη. Χωρίς νησίδες ανομίας, χωρίς άσυλα και άβατα. Ο νόμος θα ισχύει για όλους σε κάθε γωνιά της χώρας” ανέφερε.

“Τα αδιέξοδα της πολιτικής τους πολλαπλασιάζονται, και παρά την εύνοια που απολαμβάνουν από διάφορους κύκλους, ίσως αναγκαστούν να καταφύγουν στις κάλπες νωρίτερα” ανέφερε για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες υπογραμμίζοντας πως στις εκλογές αυτές “με τις έως τώρα ενδείξεις η αυτοδυναμία είναι ένας εφικτός στόχος για τη Ν.Δ.”.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα