Μικτές οι τάσεις στην Ασία 

Μικτά πρόσημα και ήπιες μεταβολές καταγράφονται σήμερα στα ασιατικά ταμπλό, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στις ΗΠΑ ενόψει της ψηφοφορίας στη Γερουσία για την φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 0,44%, ενώ κατά 0,33% ενισχύθηκε ο ASX 200 στην Αυστραλία. Αντίθετα οριακές απώλειες καταγράφει ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Οριακά κάτω και οι κινεζικοί δείκτες, με τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα να χάνει 0,04%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί κατά 0,02%. Αντίθετα, κέρδη 0,38% σημειώνει ο χρηματιστηριακός δείκτης στην Ταιβάν, ενώ πτώση 0,04% καταγράφει ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία αυξήθηκε για 10ο συνεχόμενο μήνα τον Οκτώβριο, ανεβάζοντας μάλιστα ταχύτητα. Ειδικότερα, ο δομικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο μετά από αύξηση 0,7% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, ΗΠΑ ανοδικά αντέδρασε το πετρέλαιο στο άκουσμα της (αναμενόμενης) απόφασης του μελών του ΟΠΕΚ και άλλων μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών να επεκτείνουν το πάγωμα της παραγωγής έως το τέλος του 2018.

Στο μεταξύ, με νέα ρεκόρ και ράλι αποχαιρέτησε τον Νοέμβριο η Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται περισσότερο από 300 μονάδες και να βρίσκεται σε νέα επίπεδα ρεκόρ, κατακτώντας και τις 24.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αλλά και ο S&P βρέθηκε σε νέα επίπεδα ρεκόρ, με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο να υπεραποδίδει. Ο Nasdaq ανέκαμψε μερικώς από τις χτεσινές απώλειες 2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα