Μικτά πρόσημα στην Ασία και απώλειες για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση στην Ιαπωνία

Με σημαντικές απώλειες για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το ιαπωνικό χρηματιστήριο, την ώρα που στην υπόλοιπη Ασία καταγράφονται μικτά πρόσημα στον απόηχο του αρνητικού κλεισίματος της Wall Street την Παρασκευή λόγω της αβεβαιότητας γύρω από την φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε απώλειες 1,32% κελίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Οκτωβρίου, ενώ πτώση 0,5% σημειώνει και ο Kospi στη Νότια Κορέα. Την ίδια ώρα, το χρηματιστήριο της Ταιβάν κινείται κατά 0,45% χαμηλότερα, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία υποχωρεί 0,13%.

Αντίθετα, κέρδη καταγράφονται στις υπόλοιπες αγορές, με τον Shanghai Composite στην Κίνα να ενισχύεται κατά 0,47% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,36%. Οριακά πάνω κινείται ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία.

Σημειώνεται ότι, ατονία επικράτησε την Παρασκευή στην Wall Street, καθώς η ανησυχία για πιθανή καθυστέρηση στις υποσχέσεις για μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων επιβάρυνε το κλίμα. Συγκεκριμένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,2% στις 23.423 μονάδες, καταγράφοντας την πρώτη εβδομαδιαία πτώση σε διάστημα εννέα εβδομάδων. Ο S&P 500 έχασε 0,1% για να κλείσει στις 2,582 μονάδες, σπάζοντας επίσης ένα ανοδικό σερί 8 εβδομάδων. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε οριακή άνοδο στις 6,751 μονάδες, ενώ οριακή ήταν και η μεταβολή του στην εβδομάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα