Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι ευρωπαϊκοί δείκτες με του επενδυτές να εμφανίζονται νευρικοί στην τελική ευθεία των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ και ενώ στα μέσα της εβδομάδας συνεδριάζει η Federal Reserve για τα αμερικανικά επιτόκια.

Οι επενδυτές περιμένουν να δουν πώς θα διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης στις ΗΠΑ μετά την κυριαρχία των Ρεπουμπλικάνων τα τελευταία χρόνια. Στις ενδιάμεσες εκλογές θα ανανεωθούν και οι 435 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ θα κριθούν επίσης οι 35 από τις 100 έδρες της Γερουσίας. Οι Αμερικανοί πολίτες θα εκλέξουν επίσης τους 36 από τους 50 κυβερνήτες των Πολιτειών.

Παράλληλα, οι επενδυτές περιμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την Πέμπτη, με τους αναλυτές να επισημαίνουν πάντως ότι δεν αναμένεται και νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε μικρές απώλειες 0,2% στις 363,50 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX έχασε 0,2% στις 11.494,96 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε οριακές απώλειες κλείνοντας στις 5.101,39 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,1% στις 7.103,84 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,6% με τον τραπεζικό κλάδο να παραμένει υπό πίεση στον απόηχο της απόφασης της Goldman Sachs να υποβαθμίσει τη σύσταση της για τις BPER και Intesa Sanpaolo σε “sell”.

Οι επενδυτές περιμένουν τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup όπου ο ιταλικός προϋπολογισμός αναμένεται να αποτελέσει το κυρίαρχο θέμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης τους λόγους για τους οποίους απέρριψε τον ιταλικό προϋπολογισμό, δίνοντας στην ιταλική κυβέρνηση διορία ως τις 13 Νοεμβρίου για να τον αναθεωρήσει.

Καλύτερη η εικόνα για τον ισπανικό IBEX 35 ο οποίος κέρδισε 0,2%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα