Με μικρές απώλειες οι ευρωαγορές

Οι ευρωγορές, ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές σε αρνητικό έδαφος και με μικρές απώλειες  με τους επενδυτές να στρέφουν όλη την προσοχή τους στην αυριανή – κρίσιμη ημέρα που μπορεί να… ταρακουνήσει τις αγορές.
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει των βρετανικών εκλογών και της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα των Συντηρητικών ωστόσο οι Εργατικοί συνεχίζουν να ψαλιδίζουν τη διαφορά καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την αυτοδυναμία για την πρωθυπουργό Theresa May.
Στο ραντάρ των επενδυτών μπαίνει παράλληλα η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ την Πέμπτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητη την πολιτική της επικαλούμενη την αδυναμία του δομικού πληθωρισμού που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια και τα τρόφιμα.
Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Europe Stoxx 600 έκλεισε με μικρές απώλειες 0,1%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημείωσε πτώση 0.16%.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax υποχώρησε κατά 0.14%, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε απώλειες 0.62% και ο γαλλικός CAC υποχώρησε οριακά κατά 0.07%.
Στο μεταξύ, στην περιφέρεια ο ισπανικός IBEX υποχώρησε κατά 0,07%, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε πτώση της τάξης του 0.1%, ενώ στην Πορτογαλία ο PSI έχασε 0.56%.
Στο μεταξύ, η παγκόσμια επενδυτική κοινότητα παρακολουθεί με προσοχή τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην Αραβική Χερσόνησο μετά την αιφνιδιαστική απόφαση των αραβικών κρατών να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ το οποίο κατηγορούν ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.
Στα εταιρικά νέα, η Santander περιόρισε τις απώλειες στο 0.9% μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Banco Popular έναντι συμβολικού ποσού 1 ευρώ. Η κίνηση ακολουθεί την πρόσφατη προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι η Popular βρίσκεται σε κατάσταση “πτώχευσης ή πιθανής πτώχευσης”. Η Santander ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι σχεδιάζει να αντλήσει €7 δισ. για να χρηματοδοτήσει την εξυγίανση του ισολογισμού της Banco Popular.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα