Με μικρά κέρδη οι ευρωαγορές

Τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συνεχίζουν τις συνεδριάσεις τους σήμερα, Παρασκευή, εμφανίζοντας μικρά κέρδη, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στη Wall Street ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τριμήνου των μεγάλων τραπεζών, εξετάζοντας παράλληλα τις εξελίξεις από την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Donald Trump στο Παρίσι και τη συνάντηση του με τον γάλλο ομόλογό του, Emmanuel Macron.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται οριακά κατά σχεδόν 0,1% στις 386,45 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός Dax εμφανίζει οριακές απώλειες στο 0,05% και τις 12.633 μονάδες, ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,1% στις 5.242, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,1% στις 7.404 μονάδες.

Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια τέλος, ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 0,35% στις 10.695 μονάδες, ενώ  ο ιταλικός FTSE MIB παραμένει σχεδόν αμετάβλητος από το τελευταίο κλείσιμό του, στις 21.515 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της νορβηγικής ασφαλιστικής Gjensidige εμφανίζει τη χειρότερη απόδοση υποχωρώντας κατά 7%, με την ανακοίνωση χαμηλότερων από τα αναμενόμενα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο.

Παράλληλα, στον τομέα της υγείας, η AstraZeneca συνεχίζει να υποχωρεί και σήμερα, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τον CEO της, με ορισμένα ΜΜΕ να μεταδίδουν ότι ενδεχομένως θα αποχωρήσει από την εταιρεία για να μετακινηθεί σε άλλη του κλάδου.

Στα μακροοικονομικά νέα, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτου, οι νέες εγγραφές αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά μόνο 2,1% τον Ιούνιο, σε σχέση με το 7,6% του Μαΐου.

Τέλος, στις πολιτικές εξελίξεις της ημέρας, ο γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron θα παραστεί σήμερα στο Παρίσι στην παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση με την ευκαιρία της εθνικής γιορτής της 14ης Ιουλίου στο πλευρό του αμερικανού ομολόγου του Donald Trump, προτού μεταβεί στη Νίκαια για να τιμήσει τη μνήμη των 86 θυμάτων και των 450 τραυματιών της περσινής τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο γαλλικός Τύπος εκτιμά ότι στόχος της επίσκεψης Trump να σπάσει την απομόνωσή του, με τη  Liberation να επισημαίνει ότι «μπροστά στην προσπάθεια απομονωτισμού του αμερικανού προέδρου, ο Emmanuel Macron τον υποδέχεται σε μια πολυτελή επίσκεψη», σε άρθρο που τιτλοφορεί «Ένας παρίας στο Παρίσι».

Σημειώνεται πάντως, ότι χθες, στα πλαίσια κοινής συνέντευξης Τύπου, ο D. Trump άφησε περιθώρια σχετικά με την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, λέγοντας ότι «θα μπορούσε να γίνει» κάτι για να αλλάξει τη γνώμη του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα