Με κέρδη ξεκίνησαν οι ευρωαγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές, ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με κέρδη καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα οικονομικά στοιχεία, ενώ παράλληλα εξετάζουν την επόμενη μέρα μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος.

Ο πανευρωπαϊκό Stoxx 600 ξεκίνησε με κέρδη 0,3% με τους περισσότερους τομείς να κινούνται σε θετικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,59%, ενώ έφτασε τις 7.599 μονάδες σημειώνοντας ιστορικό υψηλό.

Στη Γερμανία ο DAX ενισχύεται 0,96% στις 12.786 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται στις 5.362 μονάδες, με κέρδη 0,83%.

Ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,97% στις 21.138 μονάδες, ο ισπανικός IBEX 35 κινείται ανοδικά 17% στις 10.990 μονάδες και ο PSI 20 στην Πορτογαλία κερδίζει 0,16% στις 5.322 μονάδες.

Μετά από τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ευρώπη, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία του κατασκευαστικού PMI στο Ηνωμένο Βασίλειο, τα προσωρινά στοιχεία για το ΑΕΠ στην Ελλάδα και τις καταστάσεις μισθοδοσίας στις ΗΠΑ.

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών θα “κλέψουν” την προσοχή στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς οι γερμανικές αρχές κατηγόρησαν την Audi για παρατυπίες στα τεστ εκπομπών ρύπων στα κορυφαία μοντέλα της. Επιπλέον, οι εταιρείες Linde και Praxair συμφώνησαν την Πέμπτη σε μια συμφωνία συγχώνευσης ύψους 73 δισ. δολαρίων.

Εντωμεταξύ, οι αγορές αντιδρούν στην απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump να αποχωρήσει από τη Συμφωνία για το Κλίμα. Οι ηγέτες του κόσμου αρνήθηκαν να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις και ουσιαστικά εξέφρασαν την άποψη ότι η απόφαση αυτή θα βλάψει τα συμφέροντα της Αμερικής.

Νωρίτερα, οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν ως επί το πλείστον σε θετικό έδαφος την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση του Trump.

Στην Ασία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 1,7%. και ξεπέρασε για πρώτη φορά μετά τον Δεκέμβριο του 2015 το συμβολικό όριο των 20.000 μονάδων.

Ο δείκτης S&P/ASX200 της Αυστραλίας κέρδισε 0,92%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε κέρδη 0,85% μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το αναθεωρημένο ΑΕΠ της χώρας, το οποίο κατέδειξε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 2,9% σε σύγκριση με την πρόβλεψη για 2,7%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα