Με κέρδη και σήμερα οι ευρωαγορές

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες,ολοκλήρωσαν με κέρδη τις συναλλαγές τους  με τις μετοχές του τεχνολογικού τομέα να συνεχίζουν να ανακάμπτουν έπειτα από τη βουτιά που κατέγραψαν τη Δευτέρα και τους επενδυτές να αναμένουν τη συνεδρίαση της FED για την επιβεβαίωση ότι η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει σε αρκετά ισχυρό ρυθμό που θα επιτρέψει ακόμα μία αύξηση των επιτοκίων.

Σε αυτά τα πλαίσια, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ενισχυμένος κατά 0,5% στις 390,82 μονάδες, με τους κλάδους της τεχνολογίας και της βιομηχανίας να ηγούνται των κερδών. Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Stoxx 600 είχε καταγράψει επίσης κέρδη κατά 0,6%.

Στη Γερμανία, ο DAX έκλεισε 0,5% υψηλότερα από χθες στις 12.827,77 μονάδες, όπως και ο γαλλικός CAC 40 που ενισχύθηκε κατά 0,9% στις 5.309,42 μονάδες.

Στη Βρετανία τέλος, ο FTSE 100 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές υποχωρώντας κατά 0,4% στις 7.474,40 μονάδες.

Στα βασικά εταιρικά νέα, η μετοχή της Hexagon εκτοξεύθηκε κατά 16% μετά τις αναφορές ότι η εταιρεία συζητά ενδεχόμενη πώληση σε ευρωπαϊκό ή αμερικανικό ανταγωνιστή, με την οποία θα αποτιμηθεί στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στα μακροοικονομικά νέα, μείωση του πληθωρισμού καταγράφηκε στη Γερμανία τον Μάιο, σε μια εξέλιξη που ίσως οδηγήσει την ΕΚΤ να μη βιαστεί να περιορίσει το πρόγραμμα τόνωσης της νομισματικής πολιτικής της. Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 1,4% από το 2% που είχε καταγράψει τον Απρίλιο, σύμφωνα με τη γερμανική στατιστική υπηρεσία Destatis.

Στα εταιρικά νέα, η BMW κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 5,1%, στα 208.447 οχήματα.

Τέλος, αύξηση 18% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Inditex, της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης στον κόσμο, φτάνοντας τα 654 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου επίσης αυξήθηκαν 14% στα 5,57 δισ. ευρω.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα