Με απώλειες ξεκίνησε η νέα εβδομάδα στην Ασία

Με απώλειες ξεκινούν την εβδομάδα οι ασιατικές αγορές παρά το θετικό lead που έλαβαν από το ανοδικό κλείσιμο της Wall Street την Παρασκευή, με τον Kospi στη Νότια Κορέα να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες υπό το βάρος των πιέσεων του τεχνολογικού κλάδου.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με πτώση 0,28%, ενώ ο Kospi στη Νότια Κορέα καταγράφει πτώση ύψους 1,44%.

Σε πτωτική τροχιά και οι κινεζικές αγορές, με τον Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα να υποχωρεί κατά 0,92%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρεί κατά 0,45%. Στο 0,95% οι απώλειες του χρηματιστηριακού δείκτη της Ταϊβάν, ενώ αντίθετα ήπια ανοδικά κινήθηκαν σήμερα ο ASX 200 στην Αυστραλία και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία με κέρδη 0,1% και 0,54%, αντίστοιχα.

Στα μάκρο της ημέρας, τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα αυξήθηκαν 25,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος τον Οκτώβριο, ελαφρώς χαμηλότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όπως αναφέρει η στατιστική υπηρεσία.

Παρά τη χαμηλότερη αύξηση των κερδών, λιγότερες ήταν οι εταιρείες που εμφάνισαν ζημιές ενώ το κόστος ήταν γενικώς χαμηλότερο, τόνισε οικονομολόγος της στατιστικής υπηρεσίας. Στο δεκάμηνο, τα κέρδη των κινεζικών βιομηχανικών επιχειρήσεων αυξήθηκαν 23,3% έναντι του προηγουμένου έτους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα