Μαξίμου: Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη μέχρι τον Οκτώβρη να αρχίσει τις δραμαμίνες

Για… δραμαμίνες «έστειλε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ πως έρχεται «τέταρτο Μνημόνιο».

Σήμερα λέει από τη μία στην Suddeutsche Zeitung πως «στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα» και συγχρόνως ισχυρίζεται εντός συνόρων πως έρχεται ένα νέο «άτυπο» μνημόνιο.

Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη μέχρι τον Οκτώβρη να αρχίσει τις δραμαμίνες», ανέφερε χαρακτηριστικά με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, απαντώντας στη ΝΔ.

Το χρονικό της κόντρας

Αφορμή για τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ αποτέλεσε η συνέντευξη Μητσοτάκη στη SZ, όπου ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως ότι πως στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας».

Η παραδοχή Μητσοτάκη προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου, το οποίο σχολίασε χαρακτηριστικά: «Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται διεθνώς. Αφού έβγαλε ψεύτες τη μισή Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το σύνολο των θεσμών, επιμένοντας πως η χώρα δήθεν εισέρχεται σε τέταρτο μνημόνιο, μιλώντας σήμερα στην Suddeutsche Zeitung άφησε κατά μέρος τις ασυναρτησίες και δήλωσε πως στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα. Καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη με την πραγματικότητα».

Παίρνοντας τη «σκυτάλη» η ΝΔ, εξέδωσε μια κάπως… αμήχανη ανακοίνωση, με την οποία ανέφερε πως «το τέταρτο άτυπο μνημόνιο που έχουν υπογράψει οι κ. Τσίπρας και Καμμένος το γνωρίζουν πια καλά οι πολίτες. Αν δεν υπήρχε, άλλωστε, η κυβέρνηση θα είχε αποδεχθεί την τροπολογία της Ν.Δ. να μην περικοπούν ξανά οι συντάξεις. Κατά τα άλλα ας συνειδητοποιήσει ο θίασος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πως ό,τι και να λένε, κανείς πια δεν τους ακούει, διότι κανείς δεν τους πιστεύει».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα