Θ. Φωτίου: Οι παιδικοί σταθμοί θα πρέπει να έχουν αυξηθεί κατά 50% ως το 2020

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, μιλώντας χτες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προανήγγειλε την αύξηση στο επίδομα τέκνων του ΟΓΑ που χορηγείται για το πρώτο και για το δεύτερο παιδί, με στόχο να φτάσει συνολικά στα 150 ευρώ το μήνα.

Ουσιαστικά η κ. Φωτίου προανήγγειλε διπλασιασμό του επιδόματος, αφού σήμερα για το πρώτο και δεύτερο παιδί κάθε οικογένειας είναι συνολικά 80 ευρώ, 40 ευρώ για κάθε παιδί, ενώ πλέον θα ανέλθει στα 60 ευρώ για το πρώτο τέκνο και στα 90 ευρώ για το δεύτερο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επίσης τόνισε: «Εμείς δώσαμε την εν μέρει 13η σύνταξη το Δεκέμβριο». Η ίδια μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέο βοήθημα προς τους συνταξιούχους με την ίδια μορφή.

Αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών στη χώρα, επισημαίνοντας ότι θα δίνεται «voucher στη μητέρα» για να στηριχθούν πρωταρχικά όσες οικογένειες δεν έχουν καθόλου εισόδημα. Γνωστοποίησε μάλιστα ότι ήδη από τα 91.000 παιδιά που πηγαίνουν φέτος σε παιδικούς σταθμούς, τα 47.000 προέρχονται από άνεργες οικογένειες. Στις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας είναι οι παιδικοί σταθμοί να αυξηθούν κατά 50% έως το 2020.

Ως τρίτο μέτρο αναφέρθηκε στα σχολικά γεύματα, εκτιμώντας ότι στα μισά σχολεία δημοτικά και γυμνάσια της χώρας, θα δοθούν δωρεάν σχολικά ζεστά γεύματα.

Επίσης, θα στηριχθούν με επιδότηση ενοικίου περίπου 600.000 οικογένειες που είναι σε ενοίκιο ή έχουν λάβει δάνειο κατοικίας.

Από το σύνολο του 1,8 δισ. ευρώ που είναι τα αντίμετρα, τα 300 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν για νέα προγράμματα απασχόλησης. Επιπλέον η κ. Φωτίου αναφέρθηκε και στη δωρεάν συμμετοχή στα φάρμακα για ηλικιωμένους.

Αναφορικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) η κ. Φωτίου εκτίμησε ότι έως το τέλος του έτους αναμένεται να ανέλθουν στις 700.000 οι δικαιούχοι. Άλλωστε, όπως είπε πρόκειται για ένα πρόγραμμα που «δεν κλείνει και κάθε μήνα προστίθενται δικαιούχοι».

Η ίδια πάντως παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση θα μειώσει «την προσωπική διαφορά στις συντάξεις», τονίζοντας ότι «αφορά το 1/3 των συνταξιούχων» και «είναι επώδυνο και πολιτικά ζημιογόνο το μέτρο», αλλά τόνισε ότι θα υπάρξουν «κοινωνικά μέτρα ύψους 1,8 δισεκ. Ευρώ».

Η κ. Φωτίου εξαπέλυσε επίθεση στο ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι δεν έκανε ποτέ σωστή πρόβλεψη, αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως ΠΑΣΟΚ και Γιώργος Παπανδρέου έφεραν το ΔΝΤ και «δεν δικαιούνται να κουνάνε το δάχτυλο». «Ο λαός να μην πάθει την ίδια αμνησία… Ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ο μοναδικός που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη», κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα