Θ. Φέσσας: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει σημαντική εξαγωγική δύναμη

Τεράστια ευκαιρία για την Ελλάδα χαρακτήρισε την τεχνολογική επανάσταση ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας. Όπως είπε, η πολιτεία θα πρέπει να ενθαρρύνει τη συνεργασία πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με την επιχειρηματικότητα, να βοηθήσει ώστε τα επιχειρηματικά κέντρα να μην μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό και να γυρίσουν πίσω οι Έλληνες επιστήμονες για να δημιουργηθούν οι επιχειρήσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

“Η Ελλάδα μπορεί να γίνει σημαντική εξαγωγική δύναμη, καθώς πλέον, πολλές παραγωγικές διαδικασίες γυρίζουν πάλι στη Δύση διότι δεν έχει σημασία να παράγεις στην Ανατολή” όπως είπε.

Η άρση των αντικινήτρων είναι καθοριστικής σημασίας για την επιχειρηματικότητα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ – και αυτό θα πρέπει να γίνει μέσα από τη συνεργασία με την επιχειρηματικότητα.

“Δυστυχώς η αλλαγή νοοτροπίας δεν έγινε με τον καλό τρόπο – θα γίνει με τον δύσκολο τρόπο, με συγχωνεύσεις και εξαγορές… δανειστήκαμε πολλά λεφτά για να δώσουμε στον κόσμο, και όσα λεφτά παράγονται τώρα, πρέπει να φέρουν επενδύσεις ώστε να απευθυνθεί η ελληνική επιχειρηματικότητα στην παγκόσμια αγορά. Να φύγει από την αγκαλιά μιας προστατευμένης αγοράς και να βγει στο διεθνή ανταγωνισμό” υπογράμμισε ο κ. Φέσσας.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα