Θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές, εν μέσω πολιτικών ανησυχιών

Σε θετικό έδαφος κινούνται στην πλειονότητά τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά με υποτονική τη συναλλακτική δραστηριότητα, μετά από την Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ και καθώς η πολιτική αβεβαιότητα επιστρέφει στην Ευρώπη.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,03%. Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,08%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,11% και ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,07%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,05%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 διαμορφώνεται 0,25% υψηλότερα και ο πορτογαλικός PSI 20 χάνει 0,14%.

Στα ασιατικά ταμπλό επικράτησαν μικτές τάσεις, με την Κίνα να ανακάμπτει μετά από το χθεσινό sell-off. Το αμερικανικό χρηματιστήριο, εν τω μεταξύ, που χθες παρέμεινε κλειστό λόγω Ευχαριστιών, σήμερα θα “φιλοξενήσει” συναλλαγές για τη μισή διάρκεια της συνεδρίασης.

Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ιρλανδία, όπου η κυβέρνηση φαίνεται να οδεύει προς την κατάρρευση, αλλά και στη Γερμανία, όπου οι Σοσιαλδημοκράτες βρίσκονται υπό πίεση για συνασπισμό με την Angela Merkel, προκειμένου να αποφευχθούν νέες εκλογές.

Στα επιχειρηματικά νέα, εργαζόμενοι της Amazon στην Ιταλία και στη Γερμανία απεργούν σήμερα, επηρεάζοντας πιθανώς τις επιδόσεις της εταιρείας ανήμερα της Black Friday. Παράλληλα, η Unilever έχει ξεκινήσει την αναζήτηση άλλου CEO, για να αντικαταστήσει τον Paul Polman, σύμφωνα με το Sky News.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα