Θετική εκκίνηση στις ευρωαγορές

Τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια,  κινούνται στα χνάρια Wall Street και Ασίας καταγράφοντας κέρδη μετά το χθεσινό παγκόσμιο sellof που πυροδότησε η νέα εκτόξευση πυραύλου από την Βόρεια Κορέα. Οι επενδυτές δείχνουν να λαμβάνουν αποστάσεις από τις γεωπολιτικές ανησυχίες, ενώ αποκαθίσταται σταδιακά και η διάθεση ανάληψης κινδύνου, παρότι σε χθεσινές του δηλώσεις ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

“Η διάθεση αποστροφής κινδύνου που επισκίασε τις αγορές μετά την δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Β. Κορέας δεν διήρκεσε ούτε 24 ώρες”, σχολίασε ο David de Garis  της National Australia Bank.

Στο μεταξύ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν επέβλεψε την εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς τύπου Hwasong-12 την Τρίτη ως απάντηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Νότιας Κορέας – Ηνωμένων Πολιτειών,

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0.6%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη 0.67%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0.78%, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0.58% και ο γαλλικός CAC καταγράφει άνοδο ύψους 0.7%. Κατά 0.69% ενισχύεται ο SMI στην Ελβετία.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 0.6%, ο ιταλικός FTSE ΜΙΒ ενισχύεται κατά 0.6% και ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0.44%.

Σημειώνεται πως στην αντεπίθεση πέρασαν χθες οι δείκτες της Wall Street μετά το αρνητικό ξεκίνημα, κλείνοντας τις συναλλαγές σε ανοδικό έδαφος, με τον βιομηχανικό Dow Jones να καταγράφει ράλι 200 μονάδων από τα χαμηλά της ημέρας καθώς τα ισχυρά στοιχεία για την αγορά κατοικίας και την καταναλωτική εμπιστοσύνη έδωσαν ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα