Θετικές τάσεις στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές σήμερα, λαμβάνοντας αποστάσεις από το αρνητικό κλίμα που διαμορφώθηκε χθες στην Wall Street και στοίχισε 620 μονάδες στον βιομηχανικό Doe Jones.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,34%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη ύψους 0,81%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,88%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,66% και ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,44%. Στην Ελβετία ο SMI κερδίζει 0,74%.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,41% και ο ισπανικός IBEX κερδίζει 0,65%.

Στο μεταξύ, το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στραμμένο στην αγορά πετρελαίου μετά τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι ο ΟΠΕΚ δεν πρέπει να μειώσει την παραγωγή του για να δώσει ανοδική ώθηση στις τιμές. Η τιμή του μαύρου χρυσού υποχωρεί πάνω από 1% σήμερα στα 59,21 δολάρια το βαρέλι.

Στο πολιτικό μέτωπο, Ιταλία και Brexit παραμένουν τα σημαντικότερα ζητήματα στα οποία στρέφουν το βλέμμα τους οι επενδυτές.

Η Ιταλία έχει προθεσμία μέχρι απόψε να καταθέσει στην Κομισιόν ένα νέο σχέδιο προϋπολογισμού, μετά το deadline που είχε δώσει η τελευταία καθότι όπως εξήγησε οι στόχοι του προϋπολογισμού της Ιταλίας δεν βρίσκονται σε ευθυγράμμιση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα