Θετικές τάσεις στην Ευρώπη

Θετικές τάσεις επικρατούν στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μία ημέρα πριν κλείσουν για τις διακοπές του Πάσχα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,29% στις 370,62 μονάδες. Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,07%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,24% και ο γερμανικός DAX διαμορφώνεται 0,16% υψηλότερα. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,13%, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται κατά 0,46% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνωρίζει άνοδο 0,22%.

Στην Ασία, εν τω μεταξύ, οι αγορές κινήθηκαν σε μικτό έδαφος, στον απόηχο της είδησης για τη συνάντηση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τσινπίνγκ. Και αυτό, μετά από τις αδύναμες επιδόσεις της Wall Street, υπό το βάρος των τεχνολογικών πιέσεων, με τις μετοχές των Amazon και Netflix να χάνουν 4% έκαστη στη χθεσινή συνεδρίαση. Ο τεχνολογικός κλάδος αναμένεται, λοιπόν, να παραμείνει στα ραντάρ των επενδυτών και σήμερα.

Πίσω στην Ευρώπη, η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ακριβώς έναν χρόνο πριν από το Brexit: Σε 365 ημέρες από σήμερα, η Βρετανία δεν θα είναι μέλος της ΕΕ, αν και θα υπάρχει μια μεταβατική περίοδος σχεδόν 21 μηνών.

Ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών είναι ο “κερδισμένος” της ημέρας, λαμβάνοντας ώθηση ειδικότερα από το ράλι της μετοχής της Renault, η οποία κερδίζει κοντά στο 8%, μετά από τις αναφορές για το ενδεχόμενο συγχώνευσής της με την Nissan.

Στα υπόλοιπα επιχειρηματικά νέα, η ιαπωνική SoftBank εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς του 25% της Swiss Re, σύμφωνα με το Reuters. Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Deutsche Bank, John Cryan, με επιστολή του στους εργαζομένους, δήλωσε την προσήλωσή του στην τράπεζα, μετά από δημοσιεύματα που τον θέλουν σύντομα να αποχωρεί από τη θέση του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα