Θετικά πρόσημα στην Ασία

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι περισσότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην ασιατικές αγορές, μετά την ανάκαμψη της Wall Street την Παρασκευή από το ισχυρό sell-off που την οδήγησε στην χειρότερη εβδομάδα από το 2016. Παράλληλα, η ανάκαμψη του πετρελαίου από το εξαήμερο πτωτικό σερί στηρίζει περαιτέρω την επενδυτική διάθεση.

Η τιμή του αμερικανικού αργού γύρω στις 10.00 ώρα Ελλάδας διαμορφωνόταν στα 59,95 δολ. και του μπρεντ στα 63,44 δολ.

Στο μεταξύ, κλειστό παρέμεινε σήμερα το χρηματιστήριο στο Τόκιο λόγω αργίας.

Στο ταμπλό, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει άνοδο 0,55%, ενώ ο Shanghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα ενισχύεται κατά 0,98%.

Ο Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε με κέρδη 0,91%.

Αντίθετα, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,30%, εν μέσω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι οι αμερικανικοί δείκτες άφησαν πίσω τους την Παρασκευή τη χειρότερη εβδομάδα από το 2016 και δύο συνεδριάσεις – ορόσημα για την Wall Street, εκείνη της Δευτέρας, αλλά και της Πέμπτης, σε καθεμία από τις οποίες ο Dow Jones έχασε πάνω από 1.000 μονάδες.

Συγκεκριμένα, η “κατρακύλα” των αγορών ξεκίνησε ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ο Dow είχε σημειώσει πτώση 666 μονάδων, “καλλιεργώντας” το έδαφος για την ιστορική “βουτιά” των 1.175 μονάδων που κατέγραψε τη Δευτέρα. Πρόκειται για τις μεγαλύτερες απώλειες στην ιστορία του Dow, ενώ οι δεύτερες χειρότερες επιδόσεις του δείκτη ήλθαν την Πέμπτη, όταν ο Dow Jones βρέθηκε 1.033 μονάδες κάτω.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα