Θετικά πρόσημα σε Ευρώπη και Ασία – κλειστές σήμερα Wall Street και Κίνα

Θετικές διαθέσεις επικρατούν σήμερα σε Ευρώπη και Ασία, καθώς το παγκόσμιο κλίμα συνεχίζει να ανακάμπτει μετά το πρόσφατο sell-off. Το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να στραφεί τόσο στην συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες όσο και στην σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ωστόσο, οι όγκοι συναλλαγών αναμένονται υποτονικοί διότι πολλές μεγάλες αγορές σε ΗΠΑ και Ασία θα παραμείνουν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Συγκεκριμένα, η αργία λόγω της “Ημέρας του Προέδρου” θα κρατήσει κελιστή την Wall Street, ενώ οι εορτασμοί του νέου Σεληνιακού Έτους κράτησαν κλειστές τις αγορές σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν.

Στα της Ευρώπης, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 σημειώνει κέρδη ύψους 0,22%, ενώ ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,25%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,41%, ο γαλλικός CAC σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,23% και ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,09%. Στην περιφέρεια τώρα, ο ισπανικός IBEX κερδίζει 0,66%, ενώ ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη περίπου 0,1%.

Νωρίτερα, θετικά πρόσημα είχαν καταγραφεί και στα ασιατικά ταμπλό, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε πωλήσεις μετά την πρόσφατη διόρθωση των δεικτών .

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα