Ζάεφ: Μεγάλη και ιστορική ημέρα…

«Με την απόφαση του ΝΑΤΟ να καλέσει τη “Μακεδονία” να ξεκινήσει την ενταξιακή διαδικασία, η χώρα μας θα γίνει μέρος της οικογένειας στην οποία ανήκει», ήταν τα ενθουσιώδη λόγια του σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, μετά την πρόσκληση που απηύθυνε το ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ.

«Αναλάβαμε την υποχρέωση να προκηρύξουμε δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της χώρας μας. Το δημοψήφισμα αυτό θα λάβει χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου. Η διαδικασία είναι δημοκρατική και πιστεύω ότι η πλειοψηφία των πολιτών μας θα ψηφίσει υπέρ», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ στη διάσκεψη “NATO Engages-The Brussels Summit Dialogue” παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της χώρας του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση τι μπορεί να προσφέρει η χώρα του στο ΝΑΤΟ, ο Ζάεφ είπε η συμμετοχή της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία θα συνεισφέρει στη σταθερότητα σε μια περιοχή που θεωρείτο επικίνδυνη στο παρελθόν, ενώ επεσήμανε και τη συνεισφορά της ΠΓΔΜ σε νατοϊκές αποστολές ανά την υφήλιο.

«Μεγάλη και ιστορική ημέρα» γράφει και στο facebook ο σκοπιανός πρωθυπουργός

«Οι πύλες για την πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ είναι ανοιχτές. Σήμερα το απόγευμα, τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να απευθύνουν πρόσκληση στη “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την ενταξιακή διαδικασία στη Συμμαχία» αναφέρει ο Ζόραν Ζάεφ σε ανάρτησή του στο Facebook, κάνοντας λόγο για «μεγάλη και ιστορική ημέρα».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα