Διπλή κάλπη για την ψηφοφορία της ΔΗΣΥ προτείνει η ΔΗΜΑΡ

Δημιουργία ενιαίου κόμματος της κεντροαριστεράς χωρίς υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων δεν μπορεί να υπάρξει.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο οποίο θα πάρει μέρος.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην απόφαση, η πρόταση της «Αγίου Κωνσταντίνου» για το εγχείρημα του νέου φορέα είναι να στηριχτεί στη βάση όλης της κεντροαριστεράς η οποία θα αποφασίσει για τη μορφή του φορέα, ενιαίου ή πολυκομματικού. Με διπλή κάλπη, μία για την εκλογή επικεφαλής και μία για τη μορφή του νέου φορέα.

«Η ύπαρξη υποψηφιοτήτων για την θέση του επικεφαλής είναι αδιαμφισβήτητα θετικό γεγονός στην πορεία ανασυγκρότησης του χώρου καθώς κινητοποιείται ο κόσμος της κεντροαριστεράς. Με δύο σημαντικές προϋποθέσεις, πρώτον να υπάρχουν σαφείς πολιτικές θέσεις και δεύτερον να αποσαφηνιστεί ο χαρακτήρας του φορέα. Αυτές είναι απαραίτητες προϋποθέσεις και εγγυήσεις ενότητας για την επόμενη ημέρα.

Οι επιθυμητές ανοιχτές διαδικασίες που επιδιώξαμε σταθερά όλη την προηγούμενη περίοδο δεν πρέπει να μετατραπούν σε πεδίο προσωπικών στρατηγικών και επιδιώξεων. Απαιτούνται δεσμεύσεις για τον σεβασμό της βούλησης των πολιτών από τις κάλπες, για την προσπάθεια συνθέσεων μέσα σε ένα ενιαίο κόμμα με δημοκρατικές διαδικασίες», αναφέρεται.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα