Γ. Προβόπουλος: Στόχος είναι να αλλάξει όλη η εταιρική διακυβέρνηση της Ελλάκτωρ

Στην εταιρική διακυβέρνηση της Ελλάκτωρ αναφέρεται, με δηλώσεις του στο Bloomberg, o πρώην πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι κ.κ. Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης προτείνουν την τοποθέτηση του κ. Προβόπουλου στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, η οποία έχει προγραμματισμένη γενική συνέλευση για την Παρασκευή.

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο κ. Προβόπουλος, ο οποίος ως πρόεδρος της ΤτΕ επέβλεπε την ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, θα μπορούσε να βρεθεί να προεδρεύει της μεγαλύτερης ελληνικής κατασκευαστικής κατά την αναδιάρθρωσή της έως τα τέλη της εβδομάδας.

Ο Πρόεδρος της εταιρείας Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, παραιτήθηκε στις 13 Ιουνίου για να ξεκινήσει μια εκστρατεία αντικατάστασης της τρέχουσας διοίκησης με νέα μέλη, με τον εαυτό του να αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος και τον Γ. Προβόπουλο μη εκτελεστικός Πρόεδρος.

“Σκοπός είναι να αλλάξει όλη η εταιρική διακυβέρνηση, που σήμερα λειτουργεί με παρωχημένα ελληνικά πρότυπα οικογενειοκρατίας”, δήλωσε σε συνέντευξη ο Γ. Προβόπουλος από την Αθήνα.

“Εάν το πλαίσιο διακυβέρνησης δεν αλλάξει θεμελιωδώς, η εταιρεία είναι καταδικασμένη σε πολυετή στασιμότητα”, δήλωσε ο Γ. Προβόπουλος. “Προκαλεί έκπληση που ενώ ο τραπεζικός κλάδος ανέλαβε ηγετικό ρόλο στη μεταμόρφωσή του εαυτού του, δεν συνέβη το ίδιο στον τομέα των επιχειρήσεων. Είναι ώρα, ο επιχειρηματικός τομέας, στο σύνολό του, να ενσωματώσει αρχές ορθής διακυβέρνησης”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα