Γ. Δραγασάκης:  Θα βγούμε από την συζήτηση αυτή με ισχυρή πλειοψηφία 

Στα οφέλη ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας από την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην Βουλή.

Αφού “ευχαρίστησε” τη ΝΔ για την πρόταση μομφής είπε πως “μας δίνει την ευκαιρία να συζητάμε το μέλλον και θα βγούμε από την συζήτηση αυτή με ισχυρή πλειοψηφία και πιο ισχυρή την πεποίθηση γι’ αυτά που πρέπει να δημιουργήσουμε”.

Ο κ. Δραγασάκης ξεκίνησε την ομιλία του με μια προσωπική αναφορά. Όπως είπε, “θυμάμαι μια συζήτησης με τον δήμαρχο του Κιλκίς που μου έλεγε ότι βάζουν βενζίνη από την άλλη πλευρά. Πρέπει να βρούμε άμεσα κίνητρα, αν δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα ποιο θα είναι το μέλλον ανάπτυξης της Βορείου Ελλάδος; Οι πρώτοι που θα ωφεληθούν από την επίλυση του προβλήματος θα είναι όσοι ζουν στην Βόρεια Ελλάδα”.

Αναφέρθηκε στην έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο, λέγοντας ότι η Ελλάδα μπαίνει σε μια φάση που μπορεί να γίνει ξανά δύναμη πρωτοβουλίας, να παίξει ρόλο στα Βαλκάνια.

Όπως είπε, η στρατηγική της κυβέρνησης έχει δύο σκέλη: το ένα είναι εσωτερικό με την έξοδο από το Μνημόνιο και ένα εξωτερικό με στρατηγική για τα Βαλκάνια.

“Τα δύο σκέλη είναι αλληλένδετα. Η χώρα για να νοιώθει ασφαλής πρέπει να αναπτύσσεται και η ανάπτυξη βοηθιέται αν δεν υπάρχουν εστίες έντασης στο εξωτερικό ή αν υπάρχουν είναι υπό έλεγχο. Υπάρχουν εθνικιστικοί εγωισμοί που εμποδίζουν τη λύση, αλλά πρέπει να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο μέτωπο που θα στηριχθεί στην κοινή λογική και θα είναι προοδευτικής κατεύθυνσης. Αυτό χρειάζεται για να προχωρήσουμε πέρα από την συμφωνία”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα