Γ.Βαρουφάκης : Η ΝΔ ρίχνει νερό στο μύλο του Σόιμπλε

Με μία αυστηρή ανακοίνωση το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, DiEM25, απαντά στη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας μεταξύ άλλων πώς «μοναδικό της μέλημα είναι να ρίχνει νερό στο μύλο του κ. Σόιμπλε».

Η απάντηση του DiEM25 στη Νέα Δημοκρατία έρχεται λίγο μετά τις αποκαλύψεις πρώην συμβούλου του κ. Βαρουφάκη, οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

«Η οργανωμένη άμυνα της Ελλάδας απέναντι στα εκβιαστικά σχέδια της τρόικας ήταν αυτονόητο καθήκον κάθε Υπουργού Οικονομικών που εκπροσωπεί τη χώρα και όχι τους δανειστές.

Κομμάτι αυτής της άμυνας ήταν και το παράλληλο σύστημα πληρωμών, που ήταν, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, ο μόνος τρόπος να κρατηθεί η χώρα βιώσιμα εντός ευρώ. Όμως, η ΝΔ ειδικά και η τρόικα εσωτερικού εν γένει, έχουν ως μόνο μέλημα να ρίχνουν νερό στο μύλο του κ.Σόιμπλε.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει επανειλημένα ζητήσει όχι απλά Εξεταστική Επιτροπή αλλά Ειδικό Δικαστήριο για να φανεί η αλήθεια που προσπαθούν να κρύψουν κάτω από τη λάσπη και την προπαγάνδα.

Όπως δυστυχώς έχει ξανασυμβεί στην πολύπαθη χώρα μας, αυτοί που υποτάχθηκαν κατηγορούν αυτούς που πολέμησαν για να την υπερασπιστούν.

Η διαστρέβλωση όμως έχει κοντά πόδια. Όσο η Ελλάδα βυθίζεται στην απελπισία που προκαλούν οι πολιτικές τους, τόσο αποδεικνύεται ότι θα έπρεπε να έχουν σεβαστεί τη θέληση του ελληνικού λαού να αντισταθεί στην ερήμωση της χώρας, αντί να κατηγορούν με θράσος αυτούς που υπερασπίζονται τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της ΝΔ:

«Δύο χρόνια μετά το αχρείαστο δημοψήφισμα, ο κ. Γκλεν Κιμ – σύμβουλος τότε του κ. Βαρουφάκη και σήμερα του κ. Τσακαλώτου – αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τα σχέδια κυκλοφορίας “κουπονιών”, αντί του ευρώ.

Δίνει έτσι νέες διαστάσεις στο έγκλημα που μεθόδευε η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

Δικαιώνεται, έτσι, άλλη μια φορά, η θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι απόλυτα επιβεβλημένη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος, που στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια πρόσθετης λιτότητας για τους πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα αυτό θα γίνει, όσο και αν δεν τη θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

Οι Έλληνες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα