Α.Φλαμπουράρης: Εξαντλήσαμε τα περιθώρια πριν προχωρήσουμε στις απελάσεις

«Είχαμε εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά περιθώρια πριν από την απέλαση (των Ρώσων διπλωματών). Είχαμε αρκετά στοιχεία που οδηγούσαν στην απέλαση», επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρξε καμία παρέμβαση από τη μεριά των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Δεν υπάρχει αλλά και να υπήρχε δεν σημαίνει ότι θα τη δεχόμασταν. Εμείς έχουμε τη δική μας πολιτική και ενεργούμε με βάση τα δικά μας συμφέροντα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε μάλιστα πως «δεν μπορούμε να ενημερώσουμε τα άλλα κόμματα στο βαθμό που υπάρχει ακόμα συζήτηση με τη ρωσική πλευρά» και επισήμανε: «Δεν έχει ακυρωθεί η επίσκεψη Λαβροφ. Τι θα πει είναι στον “αέρα”;».

«Θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών – Δικαίωμα των ΑΝΕΛ να έχουν άλλη άποψη»

Ο κ. Φλαμπουράρης αναφέρθηκε στο ζήτημα των Σκοπίων αλλά και στις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία.

«Όπως ξέρετε την εξωτερική πολιτική την ασκεί ο ΥΠΕΞ και ο πρωθυπουργός. Τα θέματα με Σκόπια και Αλβανία απασχολούν την ελληνική πολιτική ζωή, την κοινωνία και το Έθνος εδώ και δεκαετίες. Είναι μία από τις καλύτερες συμφωνίες αυτή με τα Σκόπια», είπε.

«Θεωρώ ότι δεν είναι ρίσκα οι κινήσεις Κοτζία στην εξωτερική πολιτική, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις εκκρεμότητες στα Βαλκάνια», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τη διαφοροποίηση των ΑΝΕΛ στη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Φλαμπουράρης σημείωσε πως είναι «δικαίωμα ενός μέρους της κυβέρνησης να έχουν διαφορετική άποψη. Όταν ήρθε η στιγμή να διαλέξει με ποιους θα πάει ή με ποιους θα μείνει ψήφισε να μείνει».

Εκτίμησε πάντως ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει με περισσότερους από 151 βουλευτές. «Θεωρώ ότι η συμφωνία θα περάσει με πάνω από 151 βουλευτές. Δεν μπορώ να πω από ποιους θα ψηφιστεί. Αυτή είναι η εκτίμηση μου», ανέφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα