Ανοδικά οι ευρωαγορές λόγω αναμενόμενης αύξησης των επιτοκίων των ΗΠΑ

Ανοδικές τάσεις αποτυπώνονται στα ταμπλό των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, καθώς οι προσδοκίες για νέα αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ πριν το τέλος του έτους ενισχύουν το επενδυτικό αίσθημα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,17% στις 384,67 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,45%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,24% και ο γερμανικός DAX διαμορφώνεται 0,47% υψηλότερα. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,48%, ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,79% και ο πορτογαλικός PSI 20 γνωρίζει άνοδο 0,11%.

Το ενδεχόμενο της αύξησης των επιτοκίων κέρδισε έδαφος μετά από τη χθεσινή ομιλία της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, η οποία δήλωσε ότι θα ήταν απερίσκεπτο η Τράπεζα των ΗΠΑ να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική μέχρις ότου ο πληθωρισμός να φτάσει το 2%, σημειώνοντας πως η “υπερβολικά σταδιακή” προσέγγιση ενέχει ρίσκα.

Στο γεωπολιτικό “μέτωπο”, εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, διεμήνυσε πως μια στρατιωτική επέμβαση στη Βόρεια Κορέα δεν είναι η προτιμώμενη επιλογή και πως κάτι τέτοιο θα ήταν πάντως καταστροφικό για την Πιονγιάνγκ. Στα ασιατικά χρηματιστήρια επικράτησε επιφυλακτικότητα, στον απόηχο των εντάσεων στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας.

Στα της Ευρώπης, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, παρουσίασε τις προτάσεις του για την ενίσχυση της συνεργασίας στην Ε.Ε., ξετυλίγοντας το όραμά του για την Ευρώπη και χαρακτηρίζοντας την Ευρωζώνη ως την “καρδιά της παγκόσμιας οικονομικής δύναμης της Ευρώπης”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα