Ανοδικά κινείται η Ασία μετά το χθεσινό τριπλό ρεκόρ της Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες λαμβάνοντας ώθηση από το τριπλό ρεκόρ που πέτυχε χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο στον απόηχο της ανακοίνωσης των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed. Τα πρακτικά της ομοσπονδιακής τράπεζας έδειξαν ότι μια αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο είναι σχεδόν βέβαιη, εντούτοις έφεραν στο φως και τους προβληματισμούς των αξιωματούχων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ γύρω από τον αδύναμο πληθωρισμό. Το βασικό ερώτημα που απασχολεί πλέον τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής είναι το κατά πόσον η πρόσφατη ήπια αύξηση των τιμών είναι προσωρινή ή αν αντικατοπτρίζει μακροπρόθεσμες εξελίξεις.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε στο +0.34% διευρύνοντας τα κέρδη του μετά το κλείσιμο της Τετάρτης στο υψηλότερο επίπεδο από το 1996. Η Softbank ήταν ανάμεσα στις εταιρείες που ξεχώρισαν στην σημερινή συνεδρίαση, με την μετοχή της να σημειώνει κέρδη σχεδόν 4%.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Shinzo Abe ετοιμάζεται για μεγάλη νίκη στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 22ας Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πέντε δημοσκοπήσεων που έγιναν για λογαριασμό μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων. Οι επενδυτές καλωσόρισαν τα νέα, καθώς βλέπουν τη συνέχιση της πενταετούς θητείας του Abe ως σημάδι σταθερότητας σε αντίθεση με την πολιτική αναστάτωση που παρατηρείται αλλού.

Στις υπόλοιπες αγορές, μικτή εικόνα εμφανίζει η Κίνα με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0.22%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει κέρδη της τάξης του 0.3%.

Την ίδια ώρα, άνοδο ύψους 0.63% σημειώνει ο Kospi στη Νότια Κορέα, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία ενισχύθηκε κατά 0.1%. Κέρδη 0.66% στο χρηματιστήριο της Ταϊβάν.

Στα εταιρικά νέα, η Toyota Motor σχεδιάζει να μειώσει στο ήμισυ τον αριθμό των μοντέλων αυτοκινήτων που πουλά στην Ιαπωνία, στα περίπου 30 έως το 2025, προκειμένου να εστιάσει σε πιο δημοφιλή μοντέλα σε μια αγορά που συρρικνώνεται, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή.

Σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει περίπου 62 μοντέλα αυτοκινήτων στην Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων του υβριδικού Prius και του Aqua δίπλα σε λιγότερο δημοφιλή μοντέλα όπως το Premio.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα