Ακροδεξιοί πρωτοστάτησαν στα επεισόδια της Λέσβου

Μια ομάδα περίπου 80 ακροδεξιών πρωτοστάτησε στα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Λέσβο, μετά την ολοκλήρωση της πορείας διαμαρτυρίας έξω από τη Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αναλυτικότερα, όλα ξεκίνησαν μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου και της πορείας που πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, το προσφυγικό και την αποσυμφόρηση του νησιών.

Σύμφωνα το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι νεαροί επιτέθηκαν με κροτίδες εναντίον ανδρών της Αστυνομίας, προέβησαν σε βανδαλισμούς ενώ επί ώρες προσπαθώντας να φτάσουν στη γενική γραμματεία επιδόθηκαν σε ανθρωποκυνηγητό μέσα στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, με τα επεισόδια και τον πετροπόλεμο να κρατάει μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στο φραγμό που είχε δημιουργηθεί με κλούβες των ΜΑΤ στην πλατεία του τελωνείου οπότε και αποχωρούσαν. Τότε εμφανίστηκαν οι νεαροί οι οποίοι επιτέθηκαν στις κλούβες προσπαθώντας να τις ανατρέψουν ενώ πετούσαν κροτίδες και φωτοβολίδες στους αστυνομικούς που βρισκόταν πίσω από το φραγμό.

Ακολούθησαν προσπάθειες να φτάσουν στη γενική γραμματεία όπου η εκδήλωση με ομιλητή τον πρωθυπουργό είχε ολοκληρωθεί και οι πάντες είχαν αποχωρήσει, μέσω των γύρω στενών και πάλι όμως αποκρούστηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας.

Επίσης προπηλάκισαν, απείλησαν και χτύπησαν δημοσιογράφους, ενώ από κάποιους προσπάθησαν να αποσπάσουν και να καταστρέψουν κάμερες και φωτογραφικές μηχανές. Κάποιοι μάλιστα από τους δημοσιογράφους κρύφτηκαν σε εισόδους πολυκατοικιών όπου και εγκλωβίστηκαν επί ώρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι νεαροί επικοινωνούσαν με σύστημα ομαδικής συζήτησης μέσω κινητής τηλεφωνίας ενώ ενήλικες ντόπιοι γνωστοί για τη δράση τους στον ακροδεξιό χώρο, τους προμήθευαν με πέτρες τις οποίες και συνέλεγαν. Οι συνεχείς επιθέσεις κατά των αστυνομικών κάποια στιγμή και με κάδους απορριμμάτων στους οποίους είχαν βάλει φωτιά, αποκρούονταν από αστυνομικούς που έκαναν χρήση χημικών.

ΣΥΡΙΖΑ: Μειοψηφία ακροδεξιών επιτέθηκε σε δημοσιογράφους

Για μειοψηφία ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στη Λέσβο κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και επιτίθεται στη ΝΔ:«Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρος της κ. Μητσοτάκης έσπευσαν να προσφέρουν κάλυψη σε μια μειοψηφία ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στη Λέσβο και προσπάθησαν να εισβάλουν στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θλιβεροί και επικίνδυνοι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα