Έλον Μασκ: Προετοιμάζεται συσκευή που θα συνδέει τον εγκέφαλο με τον υπολογιστή

REUTERS/Aaron P. Bernstein

Ο Έλον Μασκ σε γενικές γραμμές έχει τη φήμη ενός ασυνήθιστου ανθρώπου που συχνά προχωρά σε αμφιλεγόμενα σχόλια, καπνίζει μαριχουάνα ζωντανά σε εκπομπές ενώ διατυπώνει τις αντι-συνεργατικές του πεποιθήσεις χωρίς ενδοιασμούς.

Ο Μασκ αυτή τη φορά καταφέρνει και πάλι να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας ανακοινώνοντας την επιθυμία του να δημιουργήσει έναν υπεράνθρωπο. Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του πως ετοιμάζει ένα νέο προϊόν που θα ονομάζεται Neuralink και το οποίο θα έχει στόχο να κάνει τον ανθρώπινο εγκέφαλό ακόμα πιο έξυπνο, συνδέοντάς τον με έναν υπολογιστή και δημιουργώντας ένα βελτιωμένο είδος ανθρώπου, ενός υπερανθρώπου.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα την ιδέα του, ο Μασκ εξήγησε πως το όραμά του βρίσκεται ακόμα σε πρωταρχικό στάδιο, ωστόσο σύντομα θα ακούσουμε νέα από τη δράση του.

«Σε κάποιους μήνες από τώρα θα ανακοινώσουμε -κατά πάσα πιθανότητα- κάτι πολύ ενδιαφέρον. Εάν πάνε όλα καλά, όποιος θέλει θα μπορεί να αποκτήσει υπεράνθρωπη γνώση. Σκεφτείτε πόσο έξυπνοι νιώθετε χρησιμοποιώντας ένα smartphone. Το τηλέφωνό σας μπορεί να θυμάται για εσάς βίντεο και εικόνες και ήδη σήμερα αποτελεί μια προέκταση του χεριού σας, άρα είστε ήδη ένας ”κυβερνοοργανισμός” κι ας μην το συνειδητοποιείτε οι περισσότεροι. Εμείς αυτό θα το επιτύχουμε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό», είπε χαρακτηριστικά ο Μασκ για το νέο του προϊόν.

Σημειώνεται πως η εν λόγω τεχνολογία αρχικά αναπτύχθηκε με στόχο την αντιμετώπιση των ασθενειών του εγκεφάλου.

Neuralink ονομάζεται εντωμεταξύ και η εταιρεία που ίδρυσε ο Έλον Μασκ μαζί με άλλους οκτώ συνεταίρους του με στόχο να φέρουν την επανάσταση στην νευροτεχνολογία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα