

Τουλάχιστον 31 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα Ιντάι στην ανατολική Ζιμπάμπουε.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες, ενώ οι ισχυροί άνεμοι έχουν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Ο τυφώνας «χτύπησε» τη Ζιμπάμπουε την Παρασκευή, αφού προηγουμένως έπληξε τη Μοζαμβίκη και το Μαλάουι.
Αρκετοί δρόμοι έχουν πλημμυρίσει, ενώ σπίτια και γέφυρες έχουν καταρρεύσει εξαιτίας της σφοδρότητας των φαινομένων.
Η κρατική τηλεόραση ZBC μετέδωσε το Σάββατο ότι τουλάχιστον 31 άτομα έχουν σκοτωθεί, ενώ περισσότερα από 70 αγνοούνται.
Νωρίτερα, το υπουργείο Πληροφοριών γνωστοποίησε ότι ο στρατός διέσωσε 31 παγιδευμένα άτομα, τα οποία είχαν εγκλωβιστεί σε τοπικό σχολείο.
Την ίδια ώρα, εκτεταμένες είναι οι καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες, γεγονός το οποίο αναμένεται να πλήξει την ασθμαίνουσα οικονομία της αφρικανικής χώρας.
Άλλωστε, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, το επόμενο διάστημα η Ζιμπάμπουε θα χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια για πάνω από πέντε εκατομμύρια άτομα.
Με πληροφορίες από Reuters
Φωτογραφία αρχείου
Σχετικά Νέα
Ουρουγουάη: Ο πρώην πρόεδρος Μουχίκα, ο οποίος πάσχει από καρκίνο τελικού σταδίου, λαμβάνει παρηγορητική φροντίδα
Ο πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα πάσχει από καρκίνο του οισοφάγου σε.
Βόρεια Μακεδονία: Το αλβανικό κόμμα του υπουργού Υγείας αποχωρεί από την κυβέρνηση
Το αλβανικό κόμμα «Συμμαχία για τους Αλβανούς», του οποίου ηγείται ο υπουργός Υγείας στη.
Βρετανία: Η αντιτρομοκρατική ερευνά την πυρκαγιά στο σπίτι του πρωθυπουργού Στάρμερ
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κατοικία του.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά την πυρκαγιά στο σπίτι του πρωθυπουργού Στάρμερ
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέλαβε τις έρευνες για την πυρκαγιά που ξέσπασε στην κατοικία του.