

H Ουκρανία θα εξαλείψει σύντομα τις ελλείψεις στα καύσιμα, παρά το γεγονός ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει έναν αριθμό τερματικών σταθμών αποθήκευσης πετρελαίου, δήλωσε την Παρασκευή ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Μέσα στην εβδομάδα, η Ρωσία έπληξε το διυλιστήριο στο Κρεμεντσούκ, που είναι ο κύριος παραγωγός καυσίμων στην Ουκρανία, όπως επίσης και αρκετούς άλλους τερματικούς σταθμούς καυσίμων.
“Ουρές αναμονής και αυξημένες τιμές στα πρατήρια, παρατηρούνται σε αρκετές περιοχές στη χώρα μας,” δήλωσε ο Ζελένσκι σε μία νυχτερινή βιντεοσκοπημένη ομιλία του. “Οι κατακτητές καταστρέφουν σκόπιμα τις υποδομές παραγωγής, διάθεσης και αποθήκευσης καυσίμων. Η Ρωσία έχει επίσης, αποκλείσει τα λιμάνια μας. Έτσι, δεν υπάρχουν άμεσες λύσεις για τον ανεφοδιασμό, προκειμένου να καλυφθούν οι ποσότητες που λείπουν,” πρόσθεσε ο Ζελένσκι.
“Αλλά, κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπόσχονται ότι μέσα σε μία εβδομάδα, το αργότερο σε δύο, ένα σύστημα εφοδιασμού καυσίμων προς την Ουκρανία θα έχει τεθεί σε λειτουργία, προλαμβάνοντας τις ελλείψεις.”
Σε μία ανακοίνωση, η υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Γιούλια Σβιριντένκο ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι οι ελλείψεις στα καύσιμα θα εξαλειφθούν μέσα σε μία εβδομάδα, καθώς οι εταιρίες εφοδιασμού έχουν εξασφαλίσει συμβόλαια με Ευρωπαίους προμηθευτές.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μικτές τάσεις στις μετοχές φαρμακοβιομηχανιών μετά την παρέμβαση Τραμπ για μείωση τιμών φαρμάκων
Οι παγκόσμιες φαρμακευτικές μετοχές κατέγραψαν μικτές τάσεις τη Δευτέρα, μετά την υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος.
Το Μεξικό αναμένει πρόωρη αναθεώρηση του εμπορικού συμφώνου USMCA – Οι ΗΠΑ ζητούν να λαμβάνουν καλύτερους όρους
Νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα αναμένει το Μεξικό ότι θα ξεκινήσει η προγραμματισμένη αναθεώρηση του.
ΗΠΑ και Κίνα αναστέλλουν για 90 ημέρες τους δασμούς-Πώς επηρεάζεται η τιμή του πετρελαίου
Σε συμφωνία για τη μείωση των αμοιβαίων δασμών κατέληξαν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες και.
Το μήνυμα του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών στον Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν «πρέπει τώρα να τηρήσει το δικό του μέρος της.