

Επιμένει ο Βολοντίρ Ζελένσκι ότι η Ρωσία έχει τη βοήθεια στρατιωτών από την Κίνα στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία κάνει «συστηματική δουλειά» στην Κίνα για να στρατολογήσει μαχητές για τον πόλεμό της στην Ουκρανία, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αιχμαλώτισαν δύο Κινέζους που πολεμούσαν για λογαριασμό της Μόσχας.
«Είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά για συστηματική ρωσική δουλειά, ιδίως στο έδαφος και στη δικαιοδοσία της Κίνας, για τη στρατολόγηση πολιτών αυτού του κράτους για τον πόλεμο», ανέφερε σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
We continue to investigate all the circumstances surrounding the involvement of Chinese citizens in the Russian occupation forces.
The Security Service of Ukraine is carrying out the necessary procedural actions with the POWs recently captured in the Donetsk region. At the same… pic.twitter.com/beLlin1Qut
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) April 10, 2025
Ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο της Ουκρανίας προκάλεσε τον θάνατο ενός αμάχου και τον τραυματισμό τριών, καθώς και ζημιές σε μη στρατιωτική υποδομή, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.
Η επίθεση προκάλεσε μεγάλη και εκτεταμένη πυρκαγιά, δήλωσε ο κυβερνήτης Σέρχιι Λισάκ μέσω ανάρτησής του στην εφαρμογή Telegram.
Σχετικά Νέα
Ευρωπαϊκή Ένωση: Συστήνει ειδικό δικαστήριο για εγκλήματα της Ρωσίας στην Ουκρανία
Ειδικό Δικαστήριο που θα δικάσει τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, συμφώνησαν να.
Στη Μόσχα για την 9η Μαΐου δύο Γερμανοί ευρωβουλευτές
80 χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κορυφώθηκαν στη Μόσχα οι εορτασμοί.
Ταχυδρομική Υπηρεσία ΗΠΑ: Καθαρές ζημιές 3,3 δισ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο 2025
Η Ταχυδρομική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή καθαρές ζημιές ύψους 3,3 δισ. δολαρίων.
Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη
Ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη.