

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, αναφέρθηκε και πάλι μετά από εβδομάδες στις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, δηλώνοντας έτοιμος να μιλήσει με τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ωστόσο ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουν αποσυρθεί οι ρωσικές δυνάμεις από το ουκρανικό έδαφος.
«Ως πρόεδρος, είμαι έτοιμος να μιλήσω με τον Πούτιν αλλά μόνο μ’ αυτόν. Χωρίς κάποιον από τους μεσάζοντες του. Και στο πλαίσιο διαλόγου, όχι τελεσιγράφων», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ιταλικό κανάλι Rai 1.
Η Ουκρανία και η Ρωσία δεν έχουν κάνει εκ του σύνεγγυς συνομιλίες από τις 29 Μαρτίου, ωστόσο σύμφωνα με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Μόσχας, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, οι ειρηνευτικές συνομιλίες συνεχίζονταν από απόσταση.
Ο Ζελένσκι απέρριψε το ενδεχόμενο να κάνει υποχωρήσεις για να εξασφαλίσει ειρήνη με τη Μόσχα, βοηθώντας έτσι να διασωθεί το γόητρο του Πούτιν, τονίζοντας ότι δεν θα έθετε σε κίνδυνο την εδαφική της ακεραιότητα
«Φύγετε από αυτό το έδαφος στο οποίο έχετε εισβάλει από τις 24 Φεβρουαρίου. Αυτό είναι το πρώτο ξεκάθαρο βήμα για να μιλήσουμε για ο,τιδήποτε», τόνισε.
Σχετικά Νέα
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.