Υπουργός Τουρισμού Βουλγαρίας: Η θερινή περίοδος ξεκίνησε καλά

«Η θερινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε καλά, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον Ιούνιο έχουμε σχεδόν ένα εκατομμύριο καταχωρίσεις τουριστών», δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας Έβτιμ Μιλόσεφ, στην κρατική τηλεόραση της χώρας.

Ο ίδιος ανέφερε πως στον τουριστικό τομέα, αναμένεται μια ανάπτυξη τουλάχιστον 10%.

Επιπλέον, ο Βούλγαρος υπουργός υπογράμμισε πως η ποιότητα του νερού στις βουλγαρικές ακτές της Μαύρης Θάλασσας είναι εξαιρετική, αυτό μπορεί να το δει κανείς στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος δύο φορές τον μήνα παρακολουθεί την καθαρότητα της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως είπε ο Μιλόσεφ, καταβάλλονται προσπάθειες για να δημιουργηθεί προσωπικό στον τομέα του τουρισμού. Η φήμη των επαγγελμάτων του κλάδου πρέπει να βελτιωθεί, το προσωπικό θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο μέσω της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σημείωσε, προσθέτοντας πως το δυαδικό σύστημα της εκπαίδευσης προσφέρει φοβερές ευκαιρίες.

Το πρόβλημα του εργατικού δυναμικού, ειδικά με υπηκόους τρίτων χωρών, δεν εξαρτάται μονάχα από τις προξενικές υπηρεσίες, αλλά επίσης από άλλους θεσμούς, δήλωσε ο υπουργός. «Μετά την θερινή τουριστική περίοδο, θα ξεκινήσω έναν διυπηρεσιακό διάλογο σχετικά με το θέμα του εργατικού δυναμικού», ανέφερε ο Μιλόσεφ.

Στον τουριστικό κλάδο χρειάζονται κανονισμοί, χρειάζονται κανόνες προκειμένου να μπορέσει να αναπτυχθεί το τουριστικό προϊόν, υπογράμμισε ο υπουργός. Είπε, επίσης, πως όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό, από τον υπεύθυνο για την υγιεινή της εργασίας έως τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι.

«Ο κόσμος βλέπει τη χώρα μας μέσω του τουρισμού, εάν δεν τους καλωσορίσουμε, όταν το τουριστικό προϊόν δεν είναι καλό, αυτό αντιπροσωπεύει ολόκληρη τη χώρα», συμπλήρωσε ο Μιλόσεφ.

«Ό,τι είναι καλό για τη χώρα είναι καλό για τον τουρισμό. Κάθε τι που επηρεάζει πολιτικά τη χώρα, όπως ο πληθωρισμός, η γεωπολιτική, οι τιμές επηρεάζει απευθείας τον τουρισμό και ο τουρισμός είναι το πρόσωπο της χώρας μας», κατέληξε ο υπηρεσιακός υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα