

Σε έκθεση του ο οίκος αξιολόγησης, αναφέρει ότι η ήδη ασθενική κερδοφορία των γερμανικών τραπεζών θα υποχωρήσει κι άλλο τους επόμενους 12 με 18 μήνες καθώς μειώνονται τα καθαρά έσοδα από τόκους.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Moody’s, μεγαλύτερο αναμένεται το πλήγμα για τις παραδοσιακές εμπορικές τράπεζες και κυρίως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που στηρίζονται στις καταθέσεις.
H Moody’s τονίζει ότι οι μικρότερες τράπεζες που χρηματοδοτούνται από καταθέσεις στη Γερμανία θα πληγούν περισσότερο, εξαιτίας των δανείων που λήγουν και τους τίτλους που αναχρηματοδοτούνται με χαμηλότερα επιτόκια, ενώ τα επιτόκια που καταβάλλονται στις καταθέσεις λιανικής είναι στο 0% ή κοντά σε αυτό.
Η υποβάθμιση των γερμανικών τραπεζών έρχεται μια ημέρα μετά την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι η πτώση της κερδοφορίας των τραπεζών είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές για την οικονομική ανάπτυξη της ευρωζώνης.
Σχετικά Νέα
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.
ΗΠΑ: Επιβάλλουν τέλη για τα κινεζικής κατασκευής πλοία στα αμερικανικά λιμάνια
Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν πως σχεδιάζουν να επιβάλουν λιμενικά τέλη στα κινεζικά πλοία σε μια.
BofA: Το μεγάλο rotation συνεχίζεται – Ελπίζουν για Ευρώπη ακόμη οι επενδυτές
Οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά, αλλά οι ελπίδες για.