

Μία ολόκληρη δεκαετία πέρασε στην επιστημονική υπηρεσία του ιδρύματος Κόκκαλη και των προγραμμάτων του ο Δ. Καιρίδης, αλλά για άγνωστο λόγο αποφάσισε (ο ίδιος; Η ΝΔ; Κάποιος άλλος;) να την αποκρύψει.
Στο βιογραφικό του Δ. Καιρίδη, που μοίρασε η ΝΔ και είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο – άρα ο Δ. Καιρίδης έχει την ευθύνη του… – δεν υπάρχει καμία αναφορά στη σχέση που είχε με το ίδρυμα Κόκκαλη και τα προγράμματά του από το1997 έως το 2007.
Υπάρχει μόνο η αόριστη αναφορά «έχω δουλέψει (…) και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα».

Μόνο που τα «ιδρύματα» είναι και το ίδρυμα Κόκκαλη! Υπογραμμίζεται ότι ο Δ. Καιρίδης υπηρέτησε στο ίδρυμα Κόκκαλη από θέσεις ευθύνης (Επιστημονικός Διευθυντής, Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Προγράμματος Κόκκαλη και Διευθυντής Προγράμματος Κόκκαλη στο Harvard).
Η πολυετής σχέση του Δ. Καιρίδη στο ίδρυμα Κόκκαλη προκύπτει από δύο βιογραφικά που έχει στα πανεπιστήμια που διδάσκει.
Το βιογραφικό του Δ. Καιρίδη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου ήταν έως το 2012 αναφέρει ότι «Στο παρελθόν, υπηρέτησε (…) ως επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Κόκκαλη στην Αθήνα, ως διευθυντής του Προγράμματος Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και Κεντροανατολική Ευρώπη στη John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard στη Βοστώνη» (http://users.uom.gr/~keridis/).
Περισσότερο αναλυτικός είναι ο Δ,. Καιρίδης στο βιογραφικό του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όπου υπηρετεί σήμερα. Εκεί στο κεφάλαιο για την «Επιπλέον Προϋπηρεσία» (https://deps.panteion.gr/images/keridis_cv_15_2_14.pdf) αναφέρει ότι διετέλεσε:
-Επιστημονικός Διευθυντής, Ίδρυμα Κόκκαλη (2000-2007)
– Επιβλέπων ερευνητικών προγραμμάτων, εκδόσεων και διοργάνωσης εκπαιδευτικών συναντήσεων, υπεύθυνος στρατηγικής ανάπτυξης και διεθνών συνεργασιών
-Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Προγράμματος Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και Κέντρο-Ανατολική Ευρώπη, Σχολή Πολιτικών Επιστημών John F. Kennedy, Πανεπιστήμιο Harvard (2000-2007)
-Διευθυντής Προγράμματος Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και Κέντρο-Ανατολική Ευρώπη, Σχολή Πολιτικών Επιστημών John F. Kennedy, Πανεπιστήμιο Harvard (1997-2001).
Avgi.gr
Σχετικά Νέα
ΚΚΕ: Τα μόνα χειροπιαστά αποτελέσματα της συνάντησης Μητσοτάκη – Μελόνι είναι αυτά που αφορούν τις μπίζνες των ομίλων των δύο χωρών
Σε σχολιασμό των δηλώσεων των πρωθυπουργών της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ιταλίας, Τζόρτζια.
Ν. Ανδρουλάκης: Χωρίς πολιτική αλλαγή, με τη σημερινή κυβέρνηση που υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι
«Με ανοιχτά μάτια ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να πάει η.
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.
Επίσκεψη του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Σαντορίνη
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε σήμερα τη Σαντορίνη, όπου πραγματοποίησε.