Υποψήφιος αντιπρόεδρος και πάλι ο Πενς

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι μένει πιστός στο πρόσωπο του Μάικ Πενς ως υποψηφίου αντιπροέδρου του στις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ, αντικρούοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν περί αντικατάστασής του.

Βάσει της φημολογίας που διακινείται, ο Τραμπ σκεφτόταν να αντικαταστήσει τον Πενς με την πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι. Αυτές οι φήμες συνεχίζονταν για πολύ καιρό, αφότου οι Τραμπ και Πενς ανακοίνωσαν επίσημα ότι κατεβαίνουν μαζί στις εκλογές του 2020.

«Είναι ο άνθρωπός μου, είναι ο φίλος μου» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στη συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στο Fox News, ενώ έσπευσε να εξάρει τη Χέιλι επιμένοντας ότι και εκείνη θα «εμπλακεί».

Η Νίκι Χέιλι παραιτήθηκε από τη θέση της πρέσβειρας τον περασμένο χρόνο κι έκτοτε έγραψε βιβλίο, στο οποίο απέφυγε να ασκήσει κριτική στον πρόεδρο των ΗΠΑ, αν και άφησε να εννοηθεί ότι οι δυο τους δεν συμφωνούσαν πάντα.

Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να επιβεβαιώσει εάν ο νυν υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα και θα θέσει υποψηφιότητα για μια έδρα στη Γερουσία, από το Κάνσας, τη γενέτειρά του. Ο Αμερικανός πρόεδρος περιορίστηκε να πει ότι ο Πομπέο θα εκλεγόταν με άνεση, εάν έθετε υποψηφιότητα κι ότι ενδεχομένως θα το σκεφτόταν, εάν πίστευε ότι υπήρχε περίπτωση οι Ρεπουμπλικανοί να χάσουν εκεί.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα