Σε ύφεση τα μέτωπα σε Αττική και Ηλεία

Ως ελεγχόμενη αποτιμούν την κατάσταση στο μέτωπο της Πάρνηθας οι επιτελείς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Εκτός από την κατάσβεση όσων μικροεστιών είχαν μείνει ενεργές, πυκνές περιπολίες πραγματοποιούσε όλη την νύχτα προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, για την πρόληψη τυχόν αναζωπυρώσεων.

Στα υπάρχοντα μέτωπα, ωστόσο, προστέθηκε την Κυριακή ένα νέο μέτωπο στον Άγιο Θωμά Κρήτης, με αφετηρία την τοποθεσία «Μουζουράς» καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις με θάμνους.

Νέα εστία πυρκαγιάς εκδηλώθηκε και στο Λαγώποδο-Μαχαιράδο, στη Ζάκυνθο, η οποία τέθηκε -όπως και στην Κρήτη- υπό έλεγχο.

Σε ύφεση ήταν χθες το βράδυ και το μέτωπο της Ηλείας που πέρασε στον νομό Αρκαδίας, αφού οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έθεσαν υπό έλεγχο την μεγάλη αναζωπύρωση στην Νεμούντα.

Αναφορικά με τις αναζωπυρώσεις σε Βίλλια, Βασιλάκι και Ξηρόκαμπο, «άμεσα κατάφεραν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν αναζωπύρωση της φωτιάς στην περιοχή Βίλλια», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως προσέθεσε, «παραμένουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να προλάβουν τυχόν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς», ενώ έχουν καεί περισσότερα από 90.000 στρέμματα, εκ των οποίων το 50% είναι δασικές εκτάσεις.


Ελεγχόμενη μετά από έξι ημέρες είναι και η πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη, η οποία έφτασε μέχρι το Οίτυλο, έχοντας κάψει 56 σπίτια, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Ανατολικής Μάνης, Πέτρο Ανδρεάκο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα