Ύπνος: Τι δεν πρέπει να κάνουμε το πρωί όταν ξυπνάμε

Υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε και χαλάνε το ξεκίνημα της ημέρας. Ας δουμε ποια είναι και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε.

Αλλωστε, όπως αναφέρει το vita.gr ένα δυναμικό ξεκίνημα της ημέρας κάνει την πορεία της, ευχάριστη.

Μην πατάτε το snooze
Σύμφωνα με τους ειδικούς, αναβάλλοντας το ξυπνητήρι πολλές φορές, «μπερδεύουμε» τον εγκέφαλό μας.

«Απολαμβάνουμε» λίγα μόνο παραπάνω λεπτά κατακερματισμένου ύπνου αφού δεν είμαστε ούτε πλήρως ξύπνιοι ούτε κοιμόμαστε εντελώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ξεκινά επομένως ένας κύκλος ύπνου που δεν ολοκληρώνεται.

Έτσι, βλάπτουμε τον εγκέφαλό μας και επομένως την προσοχή, τη διάθεση και τη γνωστική μας ικανότητα.

Μην ξυπνάτε με την… ψυχή στο στόμα
Μειώστε το πρωινό άγχος και δώστε στον εαυτό σας προσωπικό χρόνο ηρεμίας και προετοιμασίας. Έτσι, μειώνεται η ανησυχία και η υπερένταση.

Μην πιάνετε κατευθείαν το κινητό
Είτε ελέγχουμε τα social, τα email ή τα μηνύματά μας στο κινητό, οδηγούμαστε σε «λειτουργία πανικού» πριν καν ξεκινήσει η μέρα μας, μην επιτρέποντας στον εγκέφαλό μας να ξυπνήσει σταδιακά.

Αυτή η κίνηση μπορεί να πυροδοτήσει το άγχος, κάνοντάς μας να νιώθουμε ένταση για το υπόλοιπο της ημέρας.

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση
Σύμφωνα με μελέτες, το νερό όχι μόνο μας βοηθά να ξυπνήσουμε, αλλά μπορεί επίσης να κάνει τον μεταβολισμό μας να κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση.

Το να πίνετε νερό σε θερμοκρασία δωματίου όταν ξυπνάτε το πρωί μπορεί να βοηθήσει στη δυσκοιλιότητα, να μειώσει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, να συμβάλει στην απώλεια βάρους, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να καταπολεμήσει την κακοσμία του στόματος και να ενισχύσει τον εγκέφαλό σας, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων για την υγεία.

Ούτε το πρωινό σας
Η κατανάλωση ενός θρεπτικού πρωινού, ιδανικά πλούσιου σε πρωτεΐνη, μπορεί να αυξήσει την αίσθηση πληρότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μειώσει τις λιγούρες.

Μην κάνετε ντους με ζεστό νερό
Το πολύ ζεστό ντους το πρωί, όχι μόνο αφαιρεί τα έλαια από το δέρμα, αλλά δίνει σήμα και για τη χαλάρωση των μυών καθώς ο καρδιακός μας ρυθμός ηρεμεί. Σκοπός όμως είναι το πρωί να ξυπνήσετε, όχι να ξανακοιμηθείτε!

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα