

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτείων στον ΟΗΕ στη Γενεύη, αρμόδιος για θέματα αφοπλισμού, δήλωσε σήμερα ότι η σχεδιαζόμενη από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν παράταση της συνθήκης Νew START για τον έλεγχο των εξοπλισμών με τη Ρωσία είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και είναι μόνο η αρχή των προσπαθειών για τη συμμετοχή της Μόσχας.
«Ο πρόεδρος Μπάιντεν υπήρξε σαφής εδώ και καιρό, λέγοντας ότι η συνθήκη New START είναι προς το συμφέρον της εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών» δήλωσε ο Ρόμπερτ Γουντ σε μια on-line διάσκεψη για θέματα αφοπλισμού που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, προσθέτοντας ότι «η παράταση έχει ακόμη περισσότερο νόημα τη στιγμή που οι σχέσεις με τη Ρωσία δεν είναι σε καλή φάση».
Ο Γουντ προσέθεσε ότι η σχεδιαζόμενη συνέχεια της συνθήκης START (Strategic Arms Reduction Treaty) συνιστά «την αρχή και όχι το τέλος των προσπαθειών για δέσμευση της Ρωσίας» μαζί με τους συμμάχους.
Ο Ρώσος πρέσβης στον ΟΗΕ στη Γενεύη Γκενάντι Γκατίλοφ δήλωσε ότι η Μόσχα επιθυμεί την παράταση της συνθήκης
«Ο χρόνος που θα κερδηθεί με μια παράταση της συνθήκης New START θα επιτρέψει στην Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεργασθούν σοβαρά για να δώσουν απαντήσει στα ερωτήματα που θα ανακύψουν στο πεδίο της διεθνούς ασφάλειας και της στρατηγικής σταθερότητας» δήλωσε ο Γκατίλοφ κατά την διάρκεια της διάσκεψης.
Αρκετές αντιπροσωπείες χωρών που συμμετείχαν στην διάσκεψη, περιλαμβανομένης της Ελβετίας, τάχθηκαν υπέρ της παράτασης της συνθήκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε να ταφεί «στη γη», χωρίς ταφικό διάκοσμο
Ο Πάπας Φραγκίσκος επιβεβαίωσε στην τελική του διαθήκη ότι επιθυμούσε να ταφεί στη Βασιλική.
-
Νέα συνάντηση μεταξύ Ουκρανίας, Ευρώπης και ΗΠΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα (21/4), ότι οι.
Ο Πάπας πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή ανεπάρκεια, λέει ο γιατρός του Βατικανού
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο και μη αναστρέψιμη καρδιακή ανεπάρκεια, ανέφερε ο.
Από εγκεφαλικό πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πάπας Φραγκίσκος άφησε την τελευταία του πνοή έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο και μη.