

Από την 1η Οκτωβρίου 2020 και ως την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου, η καταχώρηση της ταυτότητας του κτιρίου ή της διηρημένης ιδιοκτησίας δεν αποτελεί όρο για την επέλευση των συνεπειών της τακτοποίησης, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την τακτοποίηση αυθαιρέτων των Κατηγοριών 1 έως 4 και την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων από την 1η Οκτωβρίου 2020.
Για παράδειγμα, είναι δυνατή η μεταβίβαση ακινήτου που έχει αυθαιρεσίες, οι οποίες έχουν τακτοποιηθεί από 1.10.2020 με την έως σήμερα διαδικασία, χωρίς απαίτηση καταχώρησης στην ταυτότητα κτιρίου μέχρι την έναρξη λειτουργίας αυτή.
Ειδικότερα, η διευκρινιστική εγκύκλιος, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρης Οικονόμου, προβλέπει ότι για το διάστημα μη λειτουργίας του μητρώου του άρθρου 62 (Ταυτότητας Κτιρίου) του ν. 4495/2017, οι συνέπειες των υπαγωγών στον νόμο 4495/2017 που πραγματοποιούνται από την 1η Οκτωβρίου 2020 και εφεξής έως την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού μητρώου επέρχονται χωρίς να απαιτείται καταχώρηση της ταυτότητας κτιρίου ή της διηρημένης ιδιοκτησίας.
Υπενθυμίζεται ότι για τα αυθαίρετα των Κατηγοριών 1 έως 4 η διαδικασία της τακτοποίησης συνεχίζεται μέχρι την 31η Μαρτίου 2026. Ωστόσο μετά την 30η Σεπτεμβρίου 2020 θα καταβάλλονται προσαυξημένα ποσά τακτοποίησης. Το ύψος της προσαύξησης είναι 20% για το πρώτο έτος καθυστέρησης, ενώ για κάθε επιπλέον έτος καθυστέρησης το ποσοστό
Σχετικά Νέα
Τράπεζα της Ελλάδας: “Έκλεισε η ψαλίδα” επιτοκίων χορηγήσεων – καταθέσεων τον Μάρτιο – Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία
“Εκλεισε η ψαλίδα” επιτοκίων χορηγήσεων – καταθέσεων τον Μάρτιο 2025, σύμφωνα με την Τράπεζα.
Καφετέριες: Αυτό είναι το νέο μοντέλο σέρβις που υιοθετεί ο κλάδος
Οι καφετέριες υιοθετούν μοντέλο σελφ σέρβις. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” αρκετοί επιχειρηματίες.
ΥΠΕΝ: Στις ΗΠΑ ο Στ. Παπασταύρου – Επαφές με Chevron, ExxonMobil και Cheniere με το βλέμμα στους υδρογονάνθρακες
Για επίσημη επίσκεψη στο Τέξας αναχωρεί αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου,.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) στον 21ο αιώνα: Ευλογία ή απειλή
Ένα πραγματικά μεγάλο δίλημμα είναι αυτό: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) αποτελεί ευλογία ή απειλή.