

Η κατάσταση επιδεινώνεται στην ανατολική Ουκρανία. Η ομοσπονδιακή υπουργός Άμυνας Άννγκρετ Κράμπ-Κάρενμπαουερ (CDU) επιτίθεται τώρα στη Ρωσία. «Η εντύπωση μου είναι ότι η ρωσική πλευρά προσπαθεί τα πάντα για να προκαλέσει αντιδράσεις», είπε στο ARD η υπουργός. «Και δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε αυτό το παιχνίδι με την Ουκρανία», συνέχισε.
Στην ανατολική Ουκρανία υπήρξαν μάχες μεταξύ φιλο-ρωσικών ανταρτών και του κυβερνητικού στρατού από τα μέσα Φεβρουαρίου. Οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου ανησυχούν επίσης για την πρόσφατη μετεγκατάσταση ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα. Η ρωσική πλευρά κάνει λόγο για ασκήσεις μάχης.
Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας αμφισβητεί τα λεγόμενα των Ρώσων. «Εάν πρόκειται πράγματι, όπως λέει η ρωσική πλευρά, για ασκήσεις, υπάρχουν διεθνώς καθορισμένες διαδικασίες για τη δημιουργία διαφάνειας και εμπιστοσύνης», είπε στο ARD. Αυτό δεν συνέβη. Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία παρατηρείται «πολύ προσεκτικά» και «με ανησυχία», δήλωσε η υπουργός, διαβεβαιώνοντας «ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα κλιμακωθεί η κατάσταση». Η Ουκρανία μέχρι στιγμής αντέδρασε με πολύ «συνετό» τρόπο και είμαι ευγνώμων για αυτό, δήλωσε η Κραμπ-Κάρενμπάουερ.
Σχετικά Νέα
Συνάντηση Μακρόν – Αλ Σάρα: Ο Γάλλος πρόεδρος θα πιέσει την ΕΕ και τις ΗΠΑ για την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα, Τετάρτη (7/5) από τον μεταβατικό πρόεδρο.
Άνδρας με τσεκούρι αποκεφάλισε γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας
Άνδρας οπλισμένος με τσεκούρι σκότωσε σήμερα μια γυναίκα στο πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, όπως μεταδίδουν.
Τουσκ: Η Πολωνία δεν θα δεχθεί παράνομους μετανάστες στο έδαφός της
“Η Πολωνία δεν θα δεχθεί ομάδες παράνομων μεταναστών που στέλνονται στο έδαφός της”, δήλωσε.
Ρωσία: Καταρρίψεις ουκρανικών drones που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα
Η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε σήμερα, Τετάρτη (7/5) εννέα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν.