

O Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι βρίσκεται στην σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7), η οποία άρχισε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή του Μπρίντιζι της Κάτω Ιταλίας.
“Σύνοδος G7. Ξεκάθαρη στήριξη στην Ουκρανία, στο διεθνές δίκαιο και σε μια δίκαιη ειρήνη”, έγραψε σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Χ ο Ουκρανός πρόεδρος, αναρτώντας φωτογραφίες από τη σύνοδο. “Κάθε μέρα ενισχύουμε τις θέσεις μας και την στήριξη της ζωής μας. Κάθε συνάντηση χρησιμεύει για να δοθούν στην Ουκρανία νέες ευκαιρίες νίκης. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους εταίρους μας”, πρόσθεσε ο Ζελένσκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φέρεται να αποφάσισε να μην παρακαθήσει στο δείπνο που θα παραθέσει ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, προς τιμήν των ηγετών που συμμετέχουν στη σύνοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάιντεν επιθυμεί να ξεκουραστεί, λόγω του υπερβολικά φορτωμένου προγράμματός του το προηγούμενο διάστημα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Πάπας Φραγκίσκος: Η σύμπτωση με την ηλικία και την ώρα θανάτου του
Ο γεννημένος στην Αργεντινή Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε.
Εκλογές στον Ισημερινό: Η αντιπολίτευση ζητά επαλήθευση της καταμέτρησης σε 1729 κάλπες
Αντιπολιτευόμενο κόμμα της Αριστεράς στο οποίο ανήκει η ατυχήσασα υποψήφια για την προεδρία του.
Σε αναδιοργάνωση και απολύσεις προχωρά ο ΠΟΥ, μετά τις περικοπές της χρηματοδότησης των ΗΠΑ
Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, ανακοίνωσε χθες Τρίτη.
Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές σήμερα ότι εκτοξεύτηκε πύραυλος από την Υεμένη.